Община Ловеч се обръща към гражданите с призив да засилят своето внимание и да не допускат прояви на вандалщини, свързани с третирането на старите дрехи и обувки.

Както знаете, фирмата „М-текс рециклиране на текстил и обувки“ ООД постави из града контейнери за събиране на неупотребяван текстил и обувки. Това е част от нашата обща политика за  разделно събиране на отпадъци в  цветни контейнери. За жалост напоследък се наблюдава лоша практика. С настъпване на зимния период нараснаха набезите върху контейнерите – деца влизат вътре и изхвърлят навън събраните дрехи и обувки. След това определени групи граждани изгарят отпадъците с цел отопление.

Тази практика трябва да се преустанови. Защото има вредно въздействие върху околната среда и здравето на хората. Освен това е в разрез с културата, която се опитваме да изградим като практика в обществото и отношение към природата. Считаме, че заедно с другите отговорни институции на града ще вземем необходимите мерки за предотвратяване на тези неприятни посегателства.