На 20 март 2024 г. (сряда), от 13:00 до 13:30 часа в Камерната зала на Драматичен театър – Ловеч, ще се проведе обществено обсъждане на смесена Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Комбинирана концепция за подпомагане на сценичните изкуства“ с водещ кандидат НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов“ и партньори: Министерството на културата, Сдружение ,,Съюз на артистите в България“ и 8 театъра в България: Театър ,,Българска армия“, Държавен сатиричен театър и още 6 други театри в цялата страна, между които е и Драматичния театър –Ловеч.

Подобна концепция е мащабна и иновативна и създава условия за: партньорство в културната сфера, подобряване инфраструктурата на обектите, картографиране на материално-техническата база на сценичните обекти, предоставяне на качествен културен продукт на населението. Финансирането от Програма ,,Развитие на регионите“ e за подобряване материално-техническата база на театрите – държавни и общински, големи и малки, куклени и учебни. Основната цел на проектното предложение е модернизация и обновяване на културната и образователната инфраструктура в посочените 9 обекта в 6-те планови региона в страната. Инвестицията е на обща стойност 7 812 850 лв., а срокът за изпълнение – 24м.

Драматичен театър-Ловеч участва в Концепцията чрез заявка за доставка, монтаж, окабеляване, настройки на техниката за:

  1. Озвучителна техника и периферия;
  2. Художествено осветление – енергоспестяващо;
  3. Оборудване за театралната зала – „сценично облекло“;
  4. Обучение за използване на доставеното оборудване.

Общата стойност на БФП за ДТ-Ловеч е 271 000 лв.

 

За участие в публичната дискусия са поканени водещият кандидат и неговите партньори, както и широката общественост в лицето на местния бизнес и синдикалните структури, академичната общност, неправителствени организации, граждани и техни сдружения и др.

Присъстващите на събитието заинтересовани страни ще имат възможност да се запознаят с концепцията за ИТИ, да споделят свое мнение за инвестициите, предложени за финансиране, както и да попълнят анкета „за“ или „против“ представената концепция.

 

Презентация на концепцията:  https://docs.google.com/presentation/d/1wuS_Ek2vk66Wm92sGmX6ssm0WwOtkrfu7ISWStslIOw/edit?usp=sharing

 Онлайн анкета за гласуване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq40Z6QqMB8JaX90m1OfaXK28HGoqpOOw5cj9FywCB1H3hDA/viewform?usp=pp_url

Може да изпращате възражения или препоръки, до три дни след датата на общественото обсъждане, на електронната поща на Областен информационен център – Ловеч: oic.lovetch@gmail.com.