Проверка за извършени строително-ремонтни дейности на компрометираните участъци и съоръжения в населените места от община Ловеч, засегнати от преминаващата тежкотоварна техника при строежа на автомагистрала „Хемус“, бе извършена днес. Тя е възложена със заповед на областния управител на междуведомствена комисия, в която участват експерти от областната администрация, „Автомагистрали“ ЕАД, АПИ, Областно пътно управление и община Ловеч.

С друга заповед Виктор Стойчев възлага на комисията да извърши и проверка на място по получен сигнал за нарушена настилка на участък от 400 м от общинския път, свързващ с. Слатина със селата Владиня, Горан и Дойренци. В сигнала се посочва, че въпросната отсечка е на практика унищожена и това създава освен неприятности на собствениците на преминаващите автомобили заради различни повреди още и големи проблеми с безопасността на движението.

За нарушената настилка и съоръжения на общинската пътна мрежа в населените места, през землищата на които се изгражда автомагистралата, постъпват множество сигнали. Още през октомври м.г. бе проведен оглед и бе взето решение да се направи всичко възможно компрометираните улици и съоръжения да бъдат поддържани в необходимото експлоатационно състояние, за да може да бъдат ползвани и от живеещите в тези села, и от строителя. През ноември строителните фирми извършиха за своя сметка необходимите възстановителни работи в Баховица, Лисец, Славяни и Слатина.

На среща тази седмица при областния управител Виктор Стойчев от „Автомагистрали“ увериха, че графикът за ремонтите е изпълнен точно и поддръжката продължава и сега. Стойчев заяви, че проверката е в духа на партньорството и ще даде обективен поглед не само на свършеното тогава, а и на състоянието в момента.

Резултатите от днешните проверки ще бъдат обявени още тези дни.