Областният управител Ваня Събчева награди с грамоти четирима служители на Областна администрация. В заповедта за това се казва: „…за бърза и навременна реакция в настъпила рискова ситуация на 12.08.2019 г. – в стая – архив на Държавна собственост, довела до опазване на служебно имущество – архивни досиета, регистри и актове за държавна собственост“.

Главните експерти Велислава Петкова и Мая Михова, Иванка Георгиева от Информационния център и работникът по поддръжка на сградата Цанко Тотев се оказват в точното време на точното място, за да предотвратят възникването на пожар, причинен от внезапно самозапалила се от късо съединение луминисцентна лампа в архива на администрацията. Вчера колегите получиха освен грамоти и специалните благодарности за тяхната бдителност и професионално отношение.

Ваня Събчева подписа вчера договор за извършване на обществена услуга с предмет обследване на съществуваща инсталация на сградата на Областна администрация, изготвяне на инвестиционен проект по част „Електро“ на сградата, включващ пожароизвестителна инсталация и оповестителна инсталация, както и инвестиционен проект, включващ евакуационно осветление на сградата на Областна администрация Ловеч.