boianangelov1606141Новият председател на Съюза на българските писатели Боян Ангелов ще участва в литературна вечер под наслов „Творецът и съвременният свят“ в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 19 юни, четвъртък, от 17,30 часа. Със свои творби ще участват поетите Лъчезар Еленков, който миналата година бе официален гост на Бардфест Ловеч, поетът с ловешки корен Венцеслав Пейков, Светослав Георгиев – Слави, който освен поет е публицист и журналист, автор е на стихосбирките „Сезон за раздели“ и „Поне веднъж“, както и на поетичния албум в съавторство с известния художник Владимир Пенев „Два куфара спомени“.

Ловеч е сред първите градове, в които новоизбраният председател на Съюза на българските писатели Боян Ангелов ще гостува. Той е завършил Софийския университет “Свети Климент Охридски” – философия и българска филология. Работил е в столични издания, в Министерството на културата, в комитета за телевизия и радио. Бил е главен редактор на списание “Читалище” от 1990 до 2002-ра. От 1998 до 2004 г. живее и работи в Швейцария, където завършва антропософска педагогика и социална психология, по която има докторат. Преподава и специализира в областта на гьотевистиката, антропософската естетика, историята на философията, социалната и педагогическа психология. В момента ръководи издателство “Български писател”.

Автор е на петнадесет поетични книги, сред които: „А върху ножа – детелина”, „Тиара”, „Делтата на другия живот”, „Еос”, „Помилване”, „Съзерцание”, „Византийска мозайка” и др. Негови поетични книги и монографии са превеждани на 16 езика включително японски и арабски. Самият Ангелов превежда от немски, руски, френски и гръцки. “Образът на съвременника в младата българска и съветска поезия”, “Античната философия и Българското възраждане”, “Справедливо е българинът да е българин”, “Виделина” са някои от най-приносните му монографии.

Срещата се организира с подкрепата на БАС – Ловеч.