Днес, в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч, организационният секретар на ПП “Възраждане” Николай Дренчев, водачът на листата за област Ловеч Красимира Цекова и областният лидер Бисер Линков представиха приоритетите, мерките и вижданията си за развитието на страната и област Ловеч.

Най-важно е, хората да излязат на 11 юли и да гласуват. Това е начинът да се надмогне купения вот и в Народното събрание да попаднат хора, които отразяват волята и желанието на съзидателната част от българския народ, заяви организационният секретар на ПП “Възраждане” Николай Дренчев.

Според него, пред България има много предизвикателства, но и възможности. Проблемите в Ловеч са и в цялата страна. Затова е необходимо в парламента да изпратим отговорни, достойни, свободни хора, а именно такива са всички кандидати за депутати на ПП “Възраждане”, каза Дренчев.

Единственото, което трябва да направим, е да вземем съдбата си в свои ръце, заяви водача на ловешката листа на “Възраждане” Красимира Цекова и допълни, че в Ловеч има много талантливи, будни и работни хора. За да стане Ловеч по-добро място, ние трябва да се борим като граждани и да се чува нашият глас. Аз ще отстоявам правата на хората тук, обеща кандидата за народен представител.
Като проблеми на региона тя определи корупцията, ниските доходи, лошото здравеопазване и образование, демографската катастрофа. ПП “Възраждане” имама решение на всеки един от тези проблеми. Искаме да освободим бизнеса, да махнем административната тежест от него, да решаваме бързо и лесно търговските спорове, да запазим преките и косвени данъци ниски, да облекчим малкия и средния бизнес, каза Цекова.
Красимира Цекова акцентира на предизборната програма на партията, в която се предвижда да има лекарски и зъболекарски кабинети във всяко едно училище и здравни пунктове по селата, да се освободят учителите от административната тежест, да се развие детският спорт, насърчи многодетието при отговорните родители и др.

Николай Дренчев изрази категоричната позиция на „Възраждане“ срещу въвеждането на еврото в България. Необходимо е да бъде проведен референдум и българите да бъдат попитани одобряват ли тази стъпка. Ние все още се опитваме да се качим на пътуващия кораб на еврото, каза Дренчев. Ние видяхме плашеща приемственост между министрите на Бойко Борисов и на служебното правителство за приемане на еврото – без преходен период, без обсъждане и без необходимата легитимност на съответния Министерски съвет, тъй като зад него няма парламент, а само един президент.

Бисер Линков сподели как протича предизборната кампания на ПП “Възраждане”. Тя е преминала с ежедневни срещи и разговори с хората в селата и всички градове в областта. Кампанията ще бъде закрита на 9 юли /петък/ с концерт, от 19.00 часа, на площад “Тодор Кирков” в Ловеч. Преди това – утре /7 юли/, представители на „Възраждане“ ще присъстват на протест пред Министерството на финансите, на който ще изразят позицията си относно смяната на българския лев и въвеждането на еврото и ще поискат оставката на финансовия министър.

Водачът на листата на „Възраждане“ за област Ловеч Красимира Цекова разказа за инициатива, свързана с миналото на града. Нашият град е един от последните паднали под турско робство, много след Търново и Видин, като причината за удържането на града е била на местния болярин Станко. Благодарение на неговата гъвкавост, Ловеч е останал дълго време български. Това е и причината партия „Възраждане“ да предвижда провеждане на обществено обсъждане и кръщаването на улица в Ловеч на името на Станко /Кусам/ войвода – първият български хайдутин.

 

Платена публикация по договор