delihamam9061557В събота членове на Сдружението „Български национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места” (БНК на ИКОМОС) посетиха Старата баня „Дели Хамам“. Визитата е част от тяхната туристическа обиколка в Ловеч и региона, а за новооткрития туристически обект в Ловеч разбрали от Туристическия информационен център в града.

Двамата експерти са от Стара Загора и са професионални реставратори на камък и дърво. Те разгледаха Банята и атракциите в нея, оставайки впечатлени от извършените реставрационно-консервационни дейности. Специалистите поставиха висока оценка на извършеното и изказаха поздравления към Община Ловеч за реализирания проект.

Сдружението „Български национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места” е неправителствена организация, чиято цел е да съдейства за издирването, изучаването, опазването, използването, представянето и популяризирането на ценностите от културното наследство: паметници на културата, културни пейзажи, исторически градове, ансамбли и забележителни места, културни маршрути и др.