От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 07 януари в РУ Троян е получен сигнал, че в местността Нисторовица в махала «Райковска», чрез използване на огнестрелно оръжие е причинена смъртта на куче, което е стопанисвано и за което е полагал грижи 55- годишен мъж от града.

Извършен е оглед на местопроизшествието и в РУ Троян е образувано досъдебно производство по чл.325б, ал.2 от НК. Работата по случая продължава.

В ранните часове на 08 януари в РУ Угърчин е получен сигнал от 72-годишен мъж, че в двора на имота му, в опит да се саморазправя с него е влязъл негов съгражданин,  при което са счупени стъкла на прозорци и входна врата и е повалена оградна мрежа. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен екип на местното полицейско управление и е извършен оглед, а в резултат на проведените оперативно-издиврателни мероприятия като заподозрян за деянието е задържан 53-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1, предл. 2-ро от НК и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

28-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 08 януари около 14.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – канабис. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

В периода от 01 до 08 януари на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са обходили 11 населени места, проверили са 128 лица и 117 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 37 глоби с фиш по ЗДвП и 11 акта и 3 глоби с фиш по ЗБЛД, и са връчили 8 ел.фиша.

В Троян за времето от 03 до 08 януари, в рамките на полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и за подобряване на пътната обстановка в региона, полицейските служители са извършили проверка на 4 увеселителни заведения, както и на 170 лица и 150 МПС и за констатирани нарушения са съставили 7 акта и 68 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 10 ел.фиша.