На 12 и 13 септември 2020 г., събота и неделя, в Ловеч ще се проведе третото издание на атрактивното детско велосъстезание – „Деца на колела“. Миналата година събитието събра близо 130 деца и младежи, които мериха сили по интересните пътеки в парка Стратеш.  Тази година организаторите на детската надпревара очакват още по-голям интерес и повече участници.

Събитието е включено в спортния календар на града и се финансира от община Ловеч. „Деца на колела“ се провежда под егидата на кмета на Община Ловеч  Корнелия Маринова и цели да накара повече деца и младежи да излязат навън, да се качат на колелото и да спортуват.

Участието в надпреварата ще бъде напълно безплатно, като могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 17 години. Всеки, който иска да се включи в състезанието, е необходимо да се регистрира. Участниците ще бъдат разделени в общо седем възрастови групи  и за всички победители в отделните категории ще има медали, грамоти и подаръци от спонсорите на събитието.

Арена на надпреварата и тази година ще бъде парк „Стратеш“, който е едно от емблематичните места в Ловеч и разполага с множество горски пътеки и хубави алеи, които лесно се превръщат в достатъчно интересно и предизвикателно състезателно трасе. На място има много естествени и изкуствени препятствия, като стълби, камъни, скокове и падове, които са много атрактивни и правят надпреварата много интересна.

Организаторите на събитието обещават подобрения и нови елементи, с които трасето да стане още по-атрактивно и технично и да може после децата от Ловеч да тренират и подобряват уменията си на него ежедневно.

Всеки, които иска да стане част от събитието, да се запознае отблизо със спорта и да подкрепи младите надежди на българското колоездене, може да заповяда в събота и неделя, 12 и 13 септември, в парка и да прекара един изпълнен с адреналин и приятни емоции дни.

Програма:

 

Събота, 12 Септември

10:00 – 12:00 – Регистрация | Езерото в парк Стратеш |

10:00 – 12:30 – Тренировки деца до 9 години

13:00 Старт състезание деца до 9 години

Около 15:00 – Награждаване

12:00 – 18:00 – Оглед на трасето за големи

16:00 – 18:00 – Регистрация | Езерото в парк Стратеш |

Неделя, 13 Септември

8:30 – 10:00 – Регистрация | Финална зона, Кожарски техникум |

9:00 – 12:00 – Тренировка

12:30 – Квалификация

15:00 – Финали

17:00 – Награждаване