От ОД на МВР Ловеч съобщават за пътен инцидент с трагичен край. На 07 септември около 10.30 ч. в луковитското село Петревене, 27-годишен мъж от с. Румянцево при управление на мотоциклет «Кавазаки»500 кубика и движение с несъобразена скорост е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и е паднал в дълбоко дере.

Водачът е починал на място. Мотоциклетът е бил  без поставена регистрационнна табела и не е регистриран по надлежния ред.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Луковит.

От полицията съобщават и за друг тежък инцидент, който се е случил на 5 септември около 12.00ч. на главен път София-Варна, в района на с.Малиново. 27 годишен мъж от София при управление на лек автомобил «Хонда» и неправилна маневра изпреварване  се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил БМВ. В резултат на инцидента е пострадала 50-годишна жена, която е пътувала в «Хонда»-та /фрактура на ребро/, а друга 49-годишна пътничка е с болки в гръдния кош.  По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията е арестувала и двама пияни водачи.

58-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 04 септември около 09.40ч. при полицейска проверка е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол,  с концентрация в издишания въздух 1,47 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 06.09.2020г. около 02.00ч. на паркинг пред дискотека “Илит” в Ловеч, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 33-годишен мъж от града. При проверка с техническо средство Дрегер е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,41 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано бързо производство.

На 04 септември ловешките пътни полицаи са провели специализирана операция по широкообхватния метод, в хода на която са извършили проверка на 18 МПС и 20 лица и за установени нарушения са съставили 3 акта по ЗДВП.