В годината на своята 50-годишнина Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч връчи дипломите на 100 абитуриенти, завършили успешно учебната година. Това стана на официално тържество за випуск 2021 г., което се проведе на 22 юни вечерта в двора на Математическата.

Абитуриентите бяха поздравени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи поздравителен адрес до всички абитуриенти чрез Венцеслав Георгиев, директор на гимназията.

„През последната година и половина вие бяхте в една непозната обстановка заради пандемията, учихте дистанционно. В днешния конкурентен свят се изисква много повече от това да си просто добър, трябва да си наистина много добър. През това време в училище вие се научихте да вярвате на познанията, науката. Желая ви да имате криле, да имате мечти, да бъдете упорити и решителни, защото в този свят нищо не идва наготово. И се връщайте във вашето училище!“

С тези думи кметът се обърна към абитуриентите. Корнелия Маринова връчи значката на Община Ловеч на първенеца на випуска Геновева Маринова от 12 В клас. Тя е и с еднократна стипендия от 200 лв. и други специални награди. 12 са отличниците, които получиха специални грамоти, юбилейното издание “Нашата математическа – 50 години заедно в успеха” и еднократни стипендии от 100 лв., осигурени от ръководството на гимназията.

Специален гост на тържеството бе Вероника Тодорова – трикратен шампион на европейска олимпиада по акордеон, създател и участник в множество музикални проекти на международната музикална сцена.