На работна среща на 13 април 2022 г. между кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и Йордан Йовев, икономически директор на „ВОСС Аутомотив България“ ЕООД, бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи. Сред тях е по-голяма публичност на предлаганите работни места във „ВОСС Аутомотив България“ и възможности за трудова реализация. В близките седмици производителите на компоненти за дизелови и електрически автомобили предвиждат да наемат нови 100 нови работника. В момента германската фирма е осигурила работа на над 500 служители.

От своя страна кметът Корнелия Маринова обеща пълно съдействие на инвеститора. Обсъдено бе и развитието на дуалното обучение, като бе подчертано, че в Професионална гимназия по механоелектротехника  в града вече има една паралелка в осми клас. Когато станат в 11 клас, те ще имат практическо обучение във „ВОСС Аутомотив България“.

Икономическият директор Йордан Йовев очерта и перспективите на фирмата през следващите години. От следващия месец към продуктовото портфолио ще бъдат добавени компоненти за въздушно окачване на тежкотоварни превозни средства. ВОСС вече се подготвя и за пред-серийно производство на нови системи за охлаждане на батерии за електрически автомобили, чиято доставка се очаква да започне след 2023 год.

В срещата участваха още Веселина Иванова, асистент на изпълнителен директор във ВОСС, и Найден Вълчев, директор на Дирекция “Икономическа политика и бюджет” в общината.