От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество катастрофи с ранени през вчерашния днес, станали на територията на област Ловеч. На 08 ноември в 13.25 часа, на ПП I-3 при км.154+650 в землището на Ябланица са се ударили насрещно движещи се лек автомобил „БМВ», с водач 34-годишен от София и «Мазда», управлявана от 51-годишен мъж от Свищов.

При пътнотранспортното произшествие са пострадали  двамата водачи и още трима мъже, които са пътували в двете коли. Откарани са към болнично заведение за преглед и последващо лечение. Един от водачите е изпробван за алкохол, като пробата му е отрицателна, а на другият е взета кръвна проба за анализ. По случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

Вчера, на път III-3505 при км.25 /разклона за квартал “Беров мост” в с. Дебнево/, 47-годишен от София при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в коритото на р. Видима. При произшествието са пострадали две жени, на възраст 43 и 23 години, които са прегледани в болница и са освободени за домашно лечение. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

Вчера, около 20.40 ч. на третокласен път 301 при км 33.700, с посока на движение от с. Александрово към Ловеч, 61-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал в крайпътна канавка. При инцидента е пострадала 62-годишна жена от Русе,  която е откарана за преглед в болница. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

На 08 ноември около 16.20ч  на път 401 км. 4+400 с посока на движение към гр.София, 87-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е преобърнал край пътя. Водачът е откаран за преглед в болница. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

25-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 08 ноември при управление на лек автомобил в с.Орешене е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 1.34 промила в издишания въздух. В хода на проверката е установено също, че водачът не притежава СУМПС, а превозното средство е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувано досъдебно производство и РУ Ябланица продължава работа.

54-годиишен е задържан в РУ Ловеч, след като на 09 ноември около 02.30ч. при управление на лек автомобил в Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.50 промила в издишания въздух. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.