Младежката организация на БЧК от Тетевен и Ловеч превърнаха Международния ден на младежта – 12 август в истински празник за момчета и момичета в Тетевен. Това се случаи с подкрепата на общината и лично от кмета д-р Мадлен Бояджиева. Изпълнение център с деца и родители бе огласен от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца  и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, писане на буквички, игри, танци и много настроение.

В играта „опознай ме“ всеки хвърляше произволно топката на другарче за да се представи и каже какво обича да прави през лятото, „познай буквата“-малчуганите изписваха буква или рисунка на гърба на доброволците, които трябваше да познаят, последва играта „боулинг“,  в която всеки показа точна стрелба в кегли, доброволците на БМЧК-Ловеч направиха демонстрация по първа помощ и учиха децата как да направят сърдечен масаж на манекен.

Играта „незрящ“ в два отбора малките малчугани с вързани очички се опитаха да вървят на зигзаг през кеглите без да ги бутнат с цел да разберат колко е трудно на децата с увреждания и винаги да им помагат когато са сред тях. После се научиха и да хвърлят топка с въже за да спасяват удавник и научиха малко правила за безопасност при къпане в различните водоеми. „залепи топка“ и флашмоб финализираха забавата като част от доброволците изрисуваха на паважа с думи днешния празник и запечатаха с усмивки и снимка празничния ден.

Целта на кампанията е и създаване на положително отношение на младежите към заниманията със спорт, занимателни и ролеви игри. Изграждане на различни положителни качества от физическо, емоционално, психологически, социално и морално естество. Важен фактор е включването и на родителите в спортните игри. Доброволците пък на Български червен кръст запознаха всички с информационни материали за „Първа долекарска помощ“, „ Как да се предпазим от Cоvid – 19“ и как да се пазим и забавляваме безопасно във водоемите през лятото.

Родителите бяха запознати с информационни материали кои са основните неща, които е необходимо да се вземат при бедствие, основни правила за оказване на първа долекарска помощ и е и що е доброволчество и как да станеш доброволец на БМЧК.

12 август е обявен за Международен ден на младежта след като на 17 декември 1999 г. Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 – 12 август 1998 г. Тогава се препоръчва на тази дата да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на младите хора.