Министърът на туризма Зарица Динкова прие поканата на кмета Страцимир Петков да посети Ловеч, като обеща да го направи през летните месеци, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Поканата беше отправена по време на посещението на министъра на рекламния щанд на Община Ловеч на 40-ото юбилейно издание на международното туристическо изложение “ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО”, провеждащо се в София от днес до 15 март. На срещата присъства и министърът на туризма на Мадагаскар Джоел Рандриамандранто.

На изложението, което се организира от Интер Експо Център с подкрепата на Министерството на туризма, Община Ловеч промотира културно-историческото си наследство и природните забележителности, в т.ч. и Деветашката пещера.

В рамките на форума кметът Петков се срещна още с Екатерина Геловска, изпълнителен директор на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Мария Офицерова, изпълнителен директор на Организацията за управление на Старопланинския туристически район, и с Венелина Червенкова, началник-отдел “Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма” към Министерството на туризма. На срещите бяха обсъдени съвременните методи и тенденции в туристическия маркетинг и реклама за популяризирането на „Дестинация ОБЩИНА ЛОВЕЧ“.