milko1906131През следващия планов период е добре да насочим проектите предимно в полза на хората, за подобряване на техния живот. Това каза областният управител на област Ловеч Милко Недялков в Рибарица, където се проведе двудневен обучителен модул на тема „Стратегическо планиране” по проект „Координиране на местни политики в област Ловеч за устойчиво развитие и просперитет”, който се реализира от Областна администрация по ОП „Административен капацитет”. Той се проведе на 2-3 юли, а лектор бе проф. д-р Борислав Борисов.

По време на форума, в който участваха представители на всички общини от областта, както и експерти от Областна администрация, бяха разисквани различни аспекти на стратегическото планиране – връзка на стратегическите и планови документи с европейската и националната нормативна база и документи от по-висок ранг, предпланов анализ, разработване на стратегически профил и цели, разработване на план за действие и реализиране на стратегии и други.

По проекта на Областна администрация предстои да се проведат още два заключителни семинара – „Изпълнение и финансови политики” и „Наблюдение, контрол и оценка на изпълнението на стратегически и планови документи”.

1 коментар

  1. Типичните комунистически алабализми – “Добре е да”, “Хайде да”, “Трябва това или онова”, и когато под управлението на комунистите разбирай БСП и техните бизнес приятели от ДПС започнем да живеем по-добре елате и ми се обадете.

Comments are closed.