Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова със своя заповед от днес, 22 май, назначи за свой заместник Мая Василева – началник отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“ в Община Ловеч.

Мая Василева работи в Община Ловеч от 2004 година. Професионалната и реализация е чрез изпълнение на експертни и ръководни длъжности в администрацията.

Новият заместник-изпълнителен директор на АСП е с квалификация магистър по „Публична администрация“ с профил „Икономика и управление в публичния сектор“ и бакалавър „Социални дейности“ от Великотърновски университет „Св.св.Кирил и Методий“, бакалавър „Медицински фелдшер“ от Медицински университет – Плевен. Преминала е редица квалификационни курсове и специализации, свързани с подобряване на общинския капацитет и предоставянето на публични услуги за населението.

От 2016 г. е заместник-председател на Постоянната комисия по труда и социалната политика към Националното сдружение на общините в Република България и член на Постоянната комисия по здравеопазване. През последните две години активно участва в работни групи към Министерството на труда и социалната политика за изготвяне на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, Планът за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа и приетия през март тази година Закон за социалните услуги.

4 коментара

  1. Чудесна новина! Един от най-компетентните експерти в тази сфера.

Comments are closed.