От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, 20-годишен от града е установен и задържан, като извършител на кражба на портфейл със сумата от 256 лв. и лични документи, отнети чрез сила от 59-годишен мъж, рано сутринта на 10 ноември.

В хода на работата с лицето е установена и съпричастността му и към друга криминална проява. Разследването продължава, в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

Полицаи от РУ Троян са иззели пушка тип “карабина”, с обща дължина 100см от частен дом в гр.Априлци, обитаван от 66-годишен мъж, който не е представил надлежно разрешение, което се изисква по силата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

2040 къса цигари без български акцизен бандерол и дрехи и обувки имитиращи известни марки са иззети от търговски обекти в Луковит.

На 10 ноемри в хода на операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български бандерол, служители на РУ Луковит и ОД МВР-Ловеч са извършили проверка в 5 търговски обекта на територията на града. Открити и иззети от полицаите са 2040 къса цигари от различни вносни марки, без български акцизен бандерол, както и 30 чифта маратонки и 30 облекла имитиращи известни марки.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Луковит.

На 10 ноември, на територията на община Луковит е проведена специализирана операция от служители на РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 11 населени мeста, проверили са 100 лица и 73 МПС, като за установени нарушения са съставили 15 акта и 20 глоби с фиш по ЗДВП. Също така е образувано 1 бързо производство, срещу 71-годишен жител на с.Тодоричене, който е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.54 промила, и досъдебно производство срещу 29-годишен от Румянцево, установен да управлява без свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит.