Аз съм пострадал от системата и ще се боря срещу нея. От трудолюбив край на България съм. Детството ми не беше никак леко, израснал съм по полетата, за да помагам на родителите си да оцелеят. За първи път обувки имах едва, когато постъпих в първи клас. Това разказа лидерът на ПП БРИГАДА Арбен Хавальов.

Трябва да ценим културните си традиции. Аз съм помагал на студентски театри и на много самодейни клубове и читалища. Организирал съм конкурс за международна реалистична живопис – Балкански Художници, като превърнах България в център на реалистичната живопис, в който участваха най-добрите творци от 7 балкански държави.

Аз съм единствения българин, който е дал най-много пари за Българската култура. Помагал съм на много наши велики творци, изоставени от държавата, за да си осигуряват ежемесечно лекарства, медицинска помощ и храна

допълни лидерът на ПП „Бригада“

Арбен е живял в чужбина, преди да реши да се завърне и да инвестира в България. Мечтата му била да отвори хотел и за целта теглил банков кредит и влага всичките си спестявания.

„Избрах едно от най-красивите кътчета на България, където да построя хотела си в село Рибарица“. Хотелът е бил посещаван от много известни личности. След като инвестицията започна да работи станах жертва на медийна и институционална атака.” По думите му атаката била инспирирана от страна на Иван Костов, Яне Янев и Атанас Атанасов, който в този момент е шеф на национална сигурност.

Според него причината е била, че те са смятали че лидера на ДПС Ахмед Доган и заместник председателя на ДАНС Иван Драшков, са собствениците на хотела.

“Започна тормоз към мен от всички държавни институции чрез проверки, ревизии, разпити, разследвания. Не са открити обаче никакви нарушения на закона.” Според председателя на “Бригада” това е било опит да унищожат бизнеса му, чрез службите за репресии.

Нещата ескалираха до там, че го вкарали в следствения арест. По думите му, насила го карали всяка сутрин да подписва документи, че тези хора са му дали пари за построяване на хотела. Хавальов подчерта, че реално хотела е бил кредитиран от банка.

Той обясни, че са тормозили цялото му семейство, включително и децата му. Накрая е бил принуден да им прехвърли всичко, което имал.
Председателя на ПП „Бригада“ заяви, че ще се бори да унищожи тези порочни практики – да се заграбват бизнеси. Всичко заграбено ще бъде върнато и преразпределено в полза на народа, категоричен е Хавальов.

Лидерът на партия Бригада се ангажира да представи списък с всички изедници на народа, който към момента включва конкретни имена. Ще посочи и конкретните действия на власримащите, както и лица пострадали от тях.

 

Платена публикация по договор

Възложител: ПП БРИГАДА