police1103131От ОДМВР Ловеч съобщават, че вчера, служители на РУ МВР-Ловеч са извършили проверка на къща в село Малиново, собственост на 37-годишен жител на гр.Севлиево. В двора на къщата са намерени засяти 23 бр. зелени растения, добре обработвани и поддържани. Насажденията са с бруто тегло на листната маса 26 кг., която при тестване с полеви тест реагират на наркотично вещество канабис. В стая на втория етаж от дома е намерен и иззет полиетиленов плик със суха тревиста маса-канабис, с бруто тегло 0,165 кг. Освен собственикът на имота полицаите са установили и задържали и друг негов съгражданин, който е бил в къщата и е полагал грижи за растенията.

При претърсване на друга къща в същото село са иззети 12 бр. зелени растения- канабис, с бруто тегло на листната маса 3,840 кг. Задържан е 39-годишен мъж от гр.Севливо, обитател на имота.

В РУМВР-Ловеч са образувани две досъдебни производства по чл. 354а от НК и

работата продължава.

1 коментар

  1. Четем: “Насажденията са с бруто тегло на листната маса 26 кг., която при тестване с полеви тест реагират на наркотично вещество канабис.”

    Канабис, марихуана, ганджа или най-обикновен коноп – това е едно и също.

    Малко история:

    1. В САЩ е било законно да се изплащат данъци в коноп /марихуана/ от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.)

    2. Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате коноп /марихуана, канабис/ между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon).

    Какво се случва обаче и защо това /някои твърдят извънземно растение/ бива подложено на такова преследване почти в целия свят последните 70-80 години.

    1. През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт. /от конопа /марихуаната/ се произвежда също пластмаса, но тя за разлика от тази от нефта се разгражда бързо в природата./ Конопът бива обявен за опасен заради заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон “марихуана” и бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка. После и в целият свят.

    Днес вече и в България никой не говори за коноп, а за “страшната марихуана”. Само преди 25 години във всеки селски двор се сееше коноп, от който се правеха едни големи метли за метене на същите тези дворове. Навсякъде из природата можеше да се види коноп. Някой да го е пушил за да се “дрогира”? Аз поне не знам и не съм чувал.

    За качествата и приложението на конопа /канабиса, марихуаната/ може да се пише и говори с часове. Има достатъчно инфо и всеки може да се информира. Какво губи медицината, фармацевтиката, индустрията, хранителната промишленост и всичко каквото се сетите /защото това е единственото растение в света с толкова много и доказани приложения/ за да се угоди на един от най-големите световни бандити Дюпон§насленици – само можем да гадаем.

    По-интересна е демагогията, двуличието и слугинажа на българските “Политически разбойници”. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол със същото мерило, с което мери нещата около “страшния” коноп /марихуана, канабис/.

    Само преди 25 години, тези г-да от Полицията би следвало да арестуват половин България, а съдът да ги прати в затвора. Със сигурност едните ми дядо и баба щяха да бъдат затворници, а дворът – непометен. Добре е, че тогава управленските идиоти бяха превъртели в друга посока.

Comments are closed.