По информация на ОД на МВР Ловеч, след проведени незабавни оперативно-издирвателни и последващи процесуално-следствни действия, криминалисти от РУ Ловеч са установили и задържали 20-годишен от Летница, който по обяд на 25 януари отне чанта с портфейл /с около 25лв./ и продукти от 80-годишна жена.

Инцидента се е случил на ул. «Шести септември» в Ловеч, след което младежът е избягал в посока «Салито». Чантата на жената е открита захвърлена в междублоковото пространство, като от нея са липсвали парите. Младежът, който е криминално проявен е задържан в Летница, а по случая е образувано досъдебно производство под ръководството на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура – Ловеч. На 26 януари с прокурорско постановление е привлечен в качесттвото на обвиняем и е задържан за 72 часа.

Полицията в Тетевен е задържала 21-годишен жител на с.Галата, който е установен да държи наркотични вещества. На 26 януари в с.Български извор след паркиране на управляван от него лек автомобил е бил проверен от служители на РУ Тетевен, като е установено, че държи в дрехите си плик с хартиени опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество с бруто тегло 10.92 грама, което при тестване е реагирало на метамфетамин и пакетче с канабис, с тегло 0.87 грама.  В хода на проверката е установено, че лицето не притежава свидетелство за правоуправление на МПС и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Тетевен са образувани две досъдебни производства и работата продължава.

На 28 януари в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че от фирмено помещение разположено в индустриалната зона на Ловеч, след разбиване на врати са отнети множество вещи, кабел, месингови дръжки и др. Имотът е посещаван последно преди около 2 месеца.  Работата по случая продължава.

На 27 януари в РУ Ловеч е получен сигнал, че в стопански двор в с.Пресяка са умъртвени 3 кучета, собственост на 66-годишен мъж. На място е изпратен полицейски екип, извършен е оглед и по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство по чл.325б, ал.1 от НК.