Партия “Консервативно обединение на десницата“ (КОД) учреди в Ловеч своя областна структура. На пресконференция в Националният пресклуб на БТА в Ловеч, заместник-председателят на националното ръководство на партията Ваньо Шарков представи избраният за областен председател на партията Цветан Георгиев. Негови заместници стават Яна Борисова и Мая Йонкова.
За общински председател на новата структура на КОД в Ловеч е избрана Йоана Илиева. Мая Йонкова ще ръководи общинската структура в Троян.

„Знаем, че е трудно да се занимаваме с политика в днешно време, но ние не сме хора, които се отказват от принципите си. Затова създадохме КОД. И затова продължаваме да работим, защото някой трябва да пази дясното в България и да има хора, които отстояват принципите на десницата и на консерватизма“, посочи Ваньо Шарков.

Той каза още, че на национално ниво няма област, в която КОД да няма структура.

„Основен принцип при учредяването на тези структури е инициативата на местните хора. Никога досега не сме имали за цел изкуствено да търсим хора, на които да им възлагаме задача да организират структури“, каза още Ваньо Шарков.

Цветан Георгиев добави, че предстои да бъдат учредени структури и в останалите шест общини в областта, което се надява да се случи до изборите за Европейски парламент, в които партия ще участва.