Хитови заглавия като „Българи от старо време“  кръстосват страната  от София до Варна

Програмата  на Драматичен театър Ловеч за февруари 2024 г. предлага както нови, така и вече утвърдени заглавия. Афишът бе представен на пресконференция на 31 януари в клуба на БТА в Ловеч с участието на директора на театъра Биляна Петрова  и зам.-кметът д-р Алдин Начков.

Този месец „прокълнатият поет“ Оскар Уайлд е на фокус в Ловеч. Спектакълът „Звездното дете” с режисьор Биляна Петрова  по едноименната приказка на Оскар Уайлд е трогателен разказ за безграничната майчина любов. Впечатляващата продукция може да се види на 8 февруари 2024 г., четвъртък,  от 19.00 часа на основната сцена. В главната роля е актьорът Деян  Жеков, познат от филма „Ботев“ (2022). Спектакълът е отличен с Награда за режисура от XV-то издание на фестивала “MONO AKT” в Прищина, Република Косово.

Ново заглавие за ловешката публика е гостуващият от Габрово премиерен спектакъл „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Може да се гледа на 28 февруари,сряда, на основна сцена в Ловеч, от 19.00 часа. Режисьор е Веселка Кунчева.

„Малката книжарница“ (реж. Кристиана Бояджиева) имаше премиера през декември и вече се утвърди като любимо за публиката представление, което пълни залата. Играе се на 6 февруари от 19.00 часа в  камерна зала.

Интригуващата първа театрална интерпретация на култовия разказ „Козият рог“ на Николай  Хайтов продължава да е в репертоара на театъра. Драматизацията с режисьор Кристиана Бояджиева и гостуващия актьор Филип Аврамов в ролята на Караиван може да се гледа на 16 февруари на основна сцена в Ловеч.

За тези заглавия търсете билети на касата на театъра в Ловеч и онлайн: https://entase.to/Uv

Хитовите заглавия  на ДТ-Ловеч, продължават да кръстосват страната от София до Варна. Класиката  „Слуга на двама господари“ се играе на 7 февруари в Дом на културата „Искър“ в София. „Малката книжарница“ на 22 февруари отваря врати в Бусманци.

А вечната сатира „Българи от старо време“ по Любен Каравелов с изключителния актьор и режисьор Николай Урумов на 12 февруари гостува в Кюстендил, на 29 февруари – в Нови пазар, а на 1 март, петък, гостува във Фестивален и конгресен център във Варна, от 19.00 часа.