На 22 декември пред блок в ж.к. «Младост» полицаи от РУ Ловеч са установили 20-годишен младеж от гр.Троян, който при опит да бъде проверен от полицейските служители е изхвърлил жълто хартиено пакетче, сгънато по специфичен начин. Установено е, че в опаковката се съдържа наркотичното вещество метамфетамин, с тегло 0,3 грама. В хода на последвалите оперативно-следствени действия е извършено претърсване в апартамент в същия квартал, обитаван от 42-годишен мъж от гр.Ловеч.

В помещение обособено като кухня полицаите са намерили и иззели хартиено пликче, с бяло кристалообразно вещество, с тегло около 1 гр., което при тестване с полеви тест е реагирало на метамфетамин. Открито е и устройство за заглушаване на gsm сигнал.

По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура-Ловеч. Задържани за срок от 24 часа са младежът от гр.Троян, негов приятел и съгражданин също на 20-години и 42-годишния мъж от Ловеч.

4 коментара

  1. ба майниги е сейно да хванеш на осама уклей 0,3 и да го вземиш нормално е да ги държат няма и 24 часа и да ги пуснат само дребните риби ловат от големите и те печелят лека вечер

  2. Да, само 24часа… В противен случай ще трябва полицията да им осигури дажбата… Те имат права!

  3. Не мога да разбера- тези наркомани, които са спипани стигат ли до присъди или само до 2-3 дневна почивка в РПУто?!

Comments are closed.