defile24051225Ловеч ще отпразнува Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с дефиле и награждаване на най-добрите си учители. В 9.30 ч. на 24 май дефилето ще тръгне от Градската градина по посока квартал „Вароша“, където в 10 ч. на сцената на площад „Тодор Кирков“ кметът Минчо Казанджиев ще открие празника официално. Тогава ще се проведе и церемонията по връчването на ежегодните персонални награди на изявени дейци в областта на образованието и възпитанието – барелефа „Св. Св. Кирил и Методий“. Други изявени учители ще получат почетни отличия на община Ловеч.

В дефилето ще се включат ловешки дейци на просветата и културата и представителни групи на училищата от общината. То ще бъде предвождано от Парад на буквите с участието на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав с ръководител Тотко Рогашки.

2 коментара

  1. Дори и да не се приемат предложения, пишете тук имената на добрите учители, нека се знаят. Ще забия кола и ще напиша името тук на началната учителка Петя Матеева, първата учителка на Константин Иванов, спечелил неотдавна сребърен медал в Италия.

Comments are closed.