ezikova2909133Община Ловеч се включва в Световния ден на ходенето, организиран от Българската асоциация „Спорт за всички“ (БАСВ). Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министър Мариана Георгиева.

Проявата е международна, у нас се провежда за 21-и пореден път. Денят на ходенето стартира през 1991 г., иницииран от Световната асоциация „Спорт за всички“ TAFISA. Идеята е да се привлекат повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве.

Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания, обясняват от БАСВ. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето като най-естествената форма на движение, то може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.

В Ловеч Световният ден на ходенето ще се проведе на 19 октомври, събота, от 10 ч. до 12 ч. Маршрутът е началото на алеята “Башбунар” – местността “Трай Дянко” и обратно до детската площадка, където ще има музика, танци и награди.

Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение. С този призив общината кани всички, които имат възможност, да се включат в инициативата.

 

5 коментара

  1. Знаете ли, Ловечтудей, все пак поразмислих и ще пренеса тучното си тяло до алеята “Башбунар”. Може и да не успея да стигна до “Трай Дянко”, но движението, и в частност спортът, е вечно, за разлика от ерзац-министрите, и трябва да му се отдаде нужното уважение.
    Вероятно не съм се дозирал достатъчно снощи…

  2. Прекалено съм екстравертен, за да се ограничавам в дозите…

  3. Като Червена шапчица… 🙂

  4. Author

    Г-н Debelaka, подозирам, че сте леко дозиран … 🙂

  5. “Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение. С този призив общината кани всички, които имат възможност, да се включат в инициативата.”
    …………………………………………………..
    Можеше и да успеете да ме вдигнете от дивана за да посетя събитието, евентуално дори да ми хареса ходенето и да започна да живея по нов начин, но заради “… и под патронажа на министър Мариана Георгиева” ще кажа само едно “ОСТАВКА” и ще се потопя изцяло в семантиката и синтаксиса.

Comments are closed.