Ловеч ще приеме за една седмица младата смяна в най-успешния български спорт – борбата. В дните от 18 до 25 април градът ще бъде домакин на четири национални първенства и един общински турнир. Така стотици млади състезатели от цялата страна ще водят интересни и оспорвани битки за шампионските титли и медалите в различните стилове и възрастови групи.

Началото ще даде Държавният лично-отборен шампионат по борба (класически стил) за юноши (11-12 клас), който ще се проведе на 18 и 19 април. На 19 април ще се състои и Държавният лично-отборен шампионат за девойки. На 20 и 21 април пък е ред на Държавния лично-отборен шампионат по борба (свободен стил) за юноши. Във всички дни схватките започват в 10 ч. в Спортната зала, а входът е свободен.

На 22 април от 14.30 ч. пък ще се състои общинското първенство по борба (кл. стил) за деца, момичета и момчета, а от СК „Борба”-Ловеч го посвещават на 40-та годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Точка на поредицата състезания ще сложи Държавният лично-отборен шампионат по борба (кл. стил) за кадети (9-10 клас), който ще се проведе на 24 и 25 април.

Очаква се за първенствата в Ловеч да пристигнат президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, бившият олимпийски шампион и настоящ треньор на националния отбор Армен Назарян и други знакови фигури от емблематичния за България и Ловеч спорт.