Даниела Балабанова

Няма такова лицемерие! На гърба на трагедията с един журналист се упражняват в съчувствие, възмущение от беззаконието политици, бизнесмени и общественици. Сега, когато човекът го няма, е лесно да говорим за професионализма му, за острия му език, непримиримостта му към несправедливостта, мълчанието и затворените очи за гнусотиите в държавата.

Кой всъщност е виновен за убийството на Милен Цветков?

Не е само 22-годишният наркоман. Виновни сме всички – политиците заради калпавите закони, полицията заради липсата на контрол, съдебната система заради неадекватни присъди, всеки от нас, който мълчи и търпи.

Ще си останем вкъщи и евентуално ще се предпазим от коронавируса, а как ще се спасим от убийците на пътя, как ще спасим децата си от наркотиците, които се предлагат под носа на органите на реда, как ще се спасим от агресията, продиктувана от интересите и амбициите на властимащите.

Никога не съм харесвала хората да се поставят под общ знаменател, защото има много качествени политици, полицаи, съдии, будни граждани, но в случая всички сме виновни с действие или бездействие. И не само за катастрофата, в която загина Цветков, а за всичко, което ни се случва ежедневно.

Стойте си вкъщи и тихо!