В красивата местност Бърнин дол край село Баховица, община Ловеч, на 21 юли 2018 г. се проведе ежегодният събор “По река Чернялка”. За 13-а година се събраха представители от селата селата по течението на река Чернялка – тази година бяха от Баховица, Николаево, Ласкар, Горталово и Търнене. Основоположник на събора е село Баховица. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова каза пред събралите се от пет села хора:
„Вашият събор ми е особено свиден, той ни събира около една прекрасна и тиха река, която свързва не само местности, но и хората по поречието. Ние ценим това общуване, тази размяна на идеи и опит, на нови приятелства. Тук сме до кмета на селото Калин Кръстев, до секретаря Драгомир Георгиев, с нас е и заместник-кметът Даниел Колев, за да ви поздравим за изявата.“
Съборът всяка година се провежда в различни села, тази година домакин е НЧ “Напредък – 1920 г.” в Баховица. Малката певица Александра изпълни специално подготвената песен „Похвалила се Бояна“ като поздрав към гостите. Представителите от всяко село изпълниха свои песни и танци, за да изпълнят със съдържание мотото на събора „Приятелство, песни, веселие“.