Съществува мнението, че в Германия има достатъчно емигранти, което означава, че намирането на работа няма да е лесно. Висока конкуренция, сложна документация, напълно нова и непозната страна – всичко това плаши и спира онези, които поне веднъж са си помислили да работят в Германия.

Но в действителност не е така. Плюсовете определено надвишават минусите. Заетостта в Германия не е толкова трудна, колкото изглежда на пръв поглед.

Германия все още се нуждае от работници, които са готови да вършат работата си добре и както трябва. На уебсайтовете има предложения за работа в различни сектори с достойно заплащане и добри условия на труд. Потенциалните работници трябва само да изберат най-подходящата за тях работа.

Кой е подходящият човек, за когото има работа в Германия?

Идеята, че в Германия има работа само за привилегировани, а вие не сте сред тях, трябва да се разсее веднага. Трябва да се отбележи, че някои чужденци се опитват да работят нелегално, но ние силно препоръчваме да не го правите. Това е огромен риск и определено не си заслужава.

В Германия има работни места за хора, които имат:

– Опит в работата в чужбина.

– Основни познания по чужд език, а може би и повече от един.

– Академичен опит.

– Добри препоръки от други работодатели.

– Опит в работата в съответната област.- Желанието да се учите и да се развивате.

Ако можете да дадете “плюс” на повечето от тези точки, със сигурност ще можете да си намерите работа в Германия. Всяка от тези точки представлява предимство пред останалите служители.

Прочетете повече за свободните работни места

Статистиката показва, че в Германия активно се наемат мъже и жени на различна възраст. Чужденците са поканени да работят предимно в сферата на услугите, туризма, строителството, медицината и приготвянето на храна. Сервитьори, чистачи, екскурзоводи, строителни работници, медицински сестри, болногледачи – това не е пълен списък на професиите, които са достъпни за всички в Германия.

Работата на болногледач/социален асистент е търсена професия в Германия. Германците активно търсят хора, които са готови да помогнат на своите роднини. Болногледачът се наема предимно за възрастни или тежко болни хора. Често болногледачът трябва да извършва различни процедури, да организира дейности за свободното време, хранене и хигиена за лицето, за което се грижи. Най-важното е болногледачът да бъде възможно най-грижовен, състрадателен и любезен. Същевременно се предлага достойно заплащане и официална заетост. Работният опит и езиковите умения не са задължителни. Можете да научите повече за свободното работно място и условията на работа тук.Германия е страна на възможности и перспективи. Утре може да сте този, който ще започне нов живот в тази страна.