dsbposter1804131България е страна на бедност и беззаконие – така ни виждат нашите граждани и партньорите ни от Европейския съюз.

Страната ни отново е доведена до дълбока икономическа, социална и политическа КРИЗА.

Ние, опирайки се на своя опит и доказани постижения, както и на своя разум, компетентност и решителност, ви казваме:

ИМА ИЗХОД, ИМА ПЪТ НАПРЕД!

Ние от Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум”  предлагаме нашите три стъпки за по-добра България: 

ДОХОДИ:

  1. Освобождаваме доходите от монополни цени. Обявяваме война на монополите и слагаме край на техните злоупотреби с нови закони за превенция и контрол.
  2. Облекчаваме доходите от данъци и бюрокрация. Премахваме дискриминационната данъчна ставка от 15% за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица (свободни професии, занаятчии, фермери, еднолични търговци и дружества). Законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури.
  3. Създаваме нови работни места. Въвеждаме прости и ясни правила и преференции за самонаети лица и семейни фирми в трудовото, данъчно и осигурително законодателство.

РАБОТА:

  1. Запазваме съществуващите работни места. Гарантираме финансовата стабилност чрез запазване на „валутния борд” и спешни мерки за излизане от кризата.
  2. Подпомагаме малките и средни предприятия. Заменяме досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол.
  3. Гарантираме конкурентноспособност на българското образование чрез осъвременяване на държавните образователни изисквания.

 

СИГУРНОСТ:

  1. Обявяваме война на мафията и организираната престъпност; Оттегляме МВР от бизнеса. Създаваме сигурна среда: във всяко кметство – полицай.
  2. Възстановяваме солидарността и справедливостта в българското здравеопазване; увеличаваме парите за здраве от 4.1% до 6% от БВП без повишаване на здравната вноска чрез по-добра събираемост на здравните вноски.
  3. Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии. Премахваме на всички привилегии в пенсионната система.

 

За българите днес ударите на вътрешната криза и отчаянието са по-всеобхватни и по-лоши от външната финансова криза. Намирането на изход от това състояние е основен приоритет за хората и фирмите, за държавата и нейните институции, за политиците, партиите и гражданските организации.

С предложените мерки ще възстановим заетостта сред самонаетите и работещите в семейните фирми, ще дадем възможност за рязко увеличаване на броя на заетите лица, ще увеличим доходите чрез силна конкуренция на трудовия пазар и ще увеличим броя на осигурените лица. Това от своя страна ще заздрави бюджета на пенсионната система.

  Това са акцентите от нашата програма. Зад всяко от тези предложения има още по-конкретни стъпки и законодателни инициативи. Това са обаче най-важните неща. Тези, които са свързани със ситуацията, в която България се намира – социална, икономическа и политическа криза. 

Да поведем заедно България напред!

 

ПОКАНА

На 21 април 2013 г. /неделя/ от 11 часа в конферентната зала на хотел “ПРЕЗИДИУМ” в град Ловеч ще се състои среща-пресконференция с г-н ИВАН КОСТОВ, председател на ПП ДСБ, и проф. КАЛИН ЯНАКИЕВ, водач на листата на “Коалиция ДСБ-БДФ” за Ловеч.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

Публикация по договор – Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

27 коментара

  1. Данчо, правя ти комплимент с това “веселяк”, а ти се цупиш като малко момиченце.
    Твоето мнение го уважавам и приемам, но цитати от комплексарчето Ифандиев, политика Петков /може и да е професор понещо си, но тук е в качеството си на политик и депутат от БСП/, адвокат Петър Стоянов в качеството му на някакъв си в СДС и обиден на някого защото не му е отчупил голямо парче от баницата не са мнението на Заверджиев. Неприемането на подобни платени публикации с комерсиална цел за личностна облага или самоизтъкване не е недемократично, а проява на здрав разум.
    Хората обичат да казват, че език най-добре се учи в леглото с представител/ка от съответната страна. Та и една държава най-добре се опознава отвътре, като поживееш в нея.

  2. fee-faw-fum, когато аз изказвам личното си мение – съм ‘веселяк’, когато поствам мнения на други хора / професор, писател, журналист/ – те пък били малоумни, извинявай, ама се държиш точно като моя приятел Тодор, съветски възпитаник и неговия Командир, които изобщо не понасят друго мение различно от тяхното и ако някой изрази различно от тяхното мнение, на секундата са го отлюспили..истински силни демократи.. демократическа диктатура и ред

  3. Ех, Данчо, докато публикуваш малоумните напъни на всички комплексирани психари, търсещи причина за проваления си жалък животец, доста пот ще пролееш.

  4. До любимците ви Петков и Цанев може да цитирате и Слави Трифонов и Кеворкян и още редица дребни душици, но това няма да промени обективната истина!

  5. “Иван Костов – рожба на интъркорз между престъпни сили
    Вече оформената и все по-самоизолиращата се олигархична класа на мениджърите, бива издигана от световното правителство, на което е пряко подчинена. Полека-лека тези избраници поемат световните дела в свои ръце. И когато развитието на нещата в дадена страна не отговаря на техните корпоративни интереси, те могат да прибягнат и до употребата на военна сила. Затова Синедрионът сътвори ООН.
    На свой ред, във всяка държава доверените лица на тайната световна власт, хората зад кулисите – които отдавна определих с английския термин „power“ създават свои елити.
    Това са люде, които същинските властници изтикват на авансцената – политическата, финансово-икономическата, културната. По принцип става дума за хора, които по някакъв начин са заслужили да им бъдат предоставени определени правомощия, например да предвождат изпълнителната власт
    През зимата на 1997 г. в София властта се търкаляше по улиците.На мнозина им се струваше, че е достатъчно някой по-окомуш мераклия да се наведе и да я вземе. Уви, в реалния живот никога не става така. От възможно най-осведомен източник, който не е редно да разкрия, съм наясно: Още през ноември 1995 г. са започнали разговорите за свалянето на Жан Виденов и за поемането на властта от СДС.
    През декември същата година един от вицепремиерите подаде оставката си от кабинета. Близък до Андрей Луканов и Георги Пирински, или му бяха наредили да се оттегли, или сам беше пожелал да не замесва в подобни политически интриги. Известна е неприкритата неприязън, която съществуваше между Виденов и Луканов. Така че по-вероятнен е първият вариант.
    Днес никой не крие редовните срещи и разговори на тогавашния член на Изпълнителното бюро на БСП и министър на вътрешните работи Николай Добрев с Иван Костов. Двамата често се уединявали някъде на Витоша. Впоследствие на Добрев беше възложена най-важната роля по предаването на властта от „червените“ комунисти на „сините“ им събратя. Такава е съдбата на политическите марионетки.
    Защо Костов? Няма по-лесен отговор: Понеже е бил готвен специално за това. Нека припомня как през 1997 г., когато Командира едва беше настанен на премиерското кресло, неговият близък приятел, червеният олигарх и агент на Държавна сигурност Красимир Стойчев се разприказва. През май или юни даде интервю за в. „Капитал“, което беше препечатано от „168 часа“. Съвсем наскоро ни го припомниха, за да не забравяме за връзката му с Костов: „Познавам се с него от 1982-83 година.Заедно сме направили първия баланс на България по западната методология. Това никой не го знае. Беше една работна група от Комитета по планиране. Мен ме извикаха от статистиката, него не знам по каква причина, и ни казаха: „Хайде сега да видим как е по западната методология, как изглежда България.
    Работихме 3-4 месеца и с Костов сме първите, които са виждали как изглежда държавата според западната методология, разказва Стойчев през 1997 г.
    Понеже хората имат склонността да забравят, че „Красимир Стойчев завършва английска гимназия заедно с Филип Димитров (първия премиер на СДС). Три пъти кандидатства за член на БКП, докато го приемат.
    Вече знаете за приключенията на „храбрия“ политикономист в Съветския съюз. Неговият колега по професионално обучение в ченгесарството, другарят Кольо Парамов, също комунист и агент на ДС, отсъжда в интервю за БНТ:
    К.П.: „Костов ми е ясен. Казвам го за двойния стандарт, господин Маринов. Значи, вижте, аз съм почетен член на военния съюз в Украйна.
    Водещ: Така.
    К.П.: Всяка година ходя на тържествата на 9 май, казашките празници в месец октомври и там се срещаме много бивши полковници, има генерали и т.н. Сега за първи път ще кажа пред българската общественост. Аз съм един от малкото хора, който също е карал школа в Украйна, както Иван Костов по времето на комунизма.
    Водещ: Каква школа?
    К.П.:И забележете, там ме срещат мои приятели и т.н. и питат – какво става, как е Иван Йорданович, какво прави? Викам, той е министър-председател, беше министър-председател, и всяка сутрин, като стане, започне да говори против Русия. Как, вика, говори против Русия? Говори против хляба, който е ял тук, в Украйна, когато се е обучавал?
    Водещ: Това по времето на Съветския съюз.
    К.П.: По времето на Съветския съюз, точно така.
    Водещ: А каква школа, за каква школа става въпрос?
    К.П.:Специализирана школа.
    Водещ: Специализирана.
    К.П.: Той говори, че някакви авиаторски курсове и т.н., но това са общи приказки. Както ще да е.
    Водещ: Ама, как както ще да е. В смисъл какво внушение правите с това?
    К.П.: Имайте предвид това. Не може да се проявява двоен стандарт. Да се каже примерно, че Парамов е полковник от Държавна сигурност и той е враг на народа. Иван Костов няма нищо общо с Държавна сигурност, може да стане министър-председател, може да бъде член на дясното пространство, може да бъде един от лидерите на европейската десница и т.н. Пълна самозаблуда. Крайно време е да кажем абсолютно всичко за Иван Костов отначало докрай, да го изолираме от политическото пространство в България, да го пратим в Драгалевци и в крайна сметка да разкрием и да разтворим книгата на българската политика за последните 20 години.
    Вижте, това са специализирани служби на бившия Съветски съюз с всичките му дадености и всичките му условия .В най-дълбока секретност се работи. Аз нямам право да говоря по това. Няма закон и всичко. Ние сме подписали декларации и той е подписал декларация.
    Никак не е чудно, че тъкмо съветски възпитаници, за чиято обвързаност с тамошните секретни служби имаме основания да се съмняваме, станаха най-яростните „противници“ на СССР и Русия. Така е на думи. Слушайте Иван Костов, Иво Инджев, „проф.“ Пламен Цветков, Евгени Михайлов, останалите. Но на дело нещата изглеждат коренно противоположни.
    В телевизионни предавания, които съм водил, гостувалите ми Николай Колев-Босия и Янко Янков, в чийто антикомунизъм едва ли някой се съмнява, разказаха как през 1990 г., по време на заседание на Кръглата маса, Костов се молел на Луканов да го вземе в екипа на БКП. Тогава партията-майка още не се беше скрила „под вънкашност чужда и под име ново“. Доста по-рано, през 2001 г., моят приятел и настоящ издател Пламен Анакиев водеше литературното предаване „Площадът“ във вече несъществуващата телевизия „Канал 2001“. Тогава се появи книгата „От втария етаж към нашествието на демократите“ от Костадин Чакъров, бивш сътрудник на Тодор Живков и Луканов. Поканен в студиото, този екранен „смелчага“ ловко се измъкваше от неудобните въпроси.
    Накрая Пламен не издържа и ребром го попита: „На страница 293 разказвате епизод, в който някакъв младеж молел Андрей Карлович да го вземе за експерт. Кого визирате?“
    „Съветникът“ взе да се гърчи и за пореден път да отбягва конкретния отговор. Тогава водещият зададе въпроса направо, от упор: „За Иван Костов ли става дума?“ При което Чакъров отрони едно неохотно „Да“!
    Разлиствам книгата, за да ви запозная с цитата. Той гласи буквално следното: „А, ето още един! Ти, човече, не отиде ли да учиш „специалност“ в една „голяма“ страна с благословията на Държавна сигурност? А дали нямаше контакти с местното отделение на тайните служби? Помниш ли деня, в който отиде в кабинета на Андрей Луканов, за да се предлагаш като експерт на БКП? Човекът, който седеше свит в единия ъгъл на дивана в същия кабинет, бях аз. Тогава не те познавах, но още помня скромния ти шлифер и преметнатата чанта с дълъг ремък. Помня и думите на Андрей Луканов, който ти каза: „Около нас се въртят много експерти. Иди в СДС и се обади на Берона (става дума за Петър Берон, б.а.). Много скоро те ще имат база и пари и там ще бъдеш много по-полезен.“ След тебе Андрей ми каза победоносно: „Абе, какво да правиш, трябва да пращаме там наши хора.“
    Ако не е вярно, защо драгалевският Мавър не даде „клеветника“ под съд? Иначе е тъй честолюбив. Обяснението е само едно: няма съмнение, че всичко е истина.
    Това обяснява и безпрекословната готовност на Иван Йорданович да говори едно, а да върши съвсем друго. Когато сме наясно с тези факти, разбираме защо предостави българската енергетика в чужди, преди всичко в съветски –руски ръце. А също така не по-маловажно е, че тъкмо той, който оглавяваше уж антикомунистическата опозиция, когато дойде на власт, направи всичко възможно за облагодетелстване на алчно червената фашизирана номенклатура.
    Прав е депутатът от РЗС Тодор Великов, предложил Станишев да прибере Иван Костов в БСП.
    Хората очакваха Командира „да не ги предаде“ и да лустрира номенклатурата на БКП, БЗНС и ДС. Той не си мръдна пръста. Костов просто е дребно чираче на секретните служби и номенклатурата. Погледнете неговия род и кариера. По майчина линия е внук на болшевишки селски кмет. По съжителство – съпруг на заводска партийна активистка. Как да лустрира? Нали сам се е натискал за партийно членство. Щеше да му се наложи да започне лустрацията от себе си.”

    У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА – Част 2

    Георги Ифандиев

  6. Данчо, Пеев ти го е написал по-горе: пенсиите за 4 години са нараснали 20 пъти. Сега вдигат пенсии с 3% и медиите вият на умряло от кеф и славят великия подвиг.
    А Кръстьо Петков, както и подобни паразити, смучещи готови парици от хората срещу празноговорене за мен са по-долу и от крадящите от глад цигани.

  7. “Две години Иван Костов не отрони дума – не от срам, а защото беше обиден на българския народ, и щом проговори, нарече българите “народ в кавички“

    Обиден бе смъртно и на Съюза на демократичните сили – и го напусна, разцепвайки го, като си основа нова партия.

    Вината на Костов за разгрома на СДС е голяма, но това, че уби у народа вярата в демокрацията – е престъпление пред историята“

    Стр. 454., Български Хроники: 1943-2007., том. IV – Стефан Цанев

  8. “Преди повече от десет години действащият по това време премиер Иван Костов нарече българските пенсионери „алчни старци, изпълзели на припек”! Костов, когото тогава наричаха чинопоклонно „Командир” /и дори го оприличаваха на Стамболов/ беше раздразнен от исканията на хората от третата възраст за повишаване на техните мизерни пенсии. Правителството готвеше т.нар. пенсионна реформа, която се оказа дискриминационна за т.нар. стари, заварени пенсионери и като цяло грешно построена върху допускането, че българската икономика вече е навлязла в режим на „функционираща”. Което беше пълна измислица!”

    Проф. Кръстьо Петков

  9. “Какво точно не направи г-н Костов, за четирите години, когато той управляваше България ?”
    Веселчак е нашият Данчо. Хайде сега иди го почеши дет не го сърби. Готин въпрос, на който и аз искам да чуя отговора.
    Данчо, щом си искал да кажеш своето мнение за управлението на сините 1997-2001 година не трябваше да постваш тук толкова глупости на Пешо Коня.
    “Обиден от оценката на суверена, командира си „прехапа езика“”
    Ако човек се огорчи от живота и се подстриже за монах, е достойно. Ако обаче само млъкне и се отдаде на размисъл и анализ, е кофти? Особено ако се казва Иван Костов…. Защо и следващите премиери не млъкваха след като суверенът ги изритваше от властта…

  10. И Пеев и Заверджиев имат право, нещата са противоречиви.Иван Костов е единствения политик в България, който разбира от икономика , знае как се излиза от криза и как трябва да се управлява една държава.Времето на неговото управление беше сложно, поставен беше въпросът как да продължи да съществува държавата.За да се тръгне по единствения възможен път към капитализма, беше необходима бърза приватизация, а СДС нямаха необходимите подготвени хора, или ако се появяваха някои, те бяха набързо пребоядисани “комунисти”. Ясно е, че при капитализма всички не могат да бъдат собственици, а 95 процента от хората трябва да продават и разчитат само на труда си, тоест да бъдат фон, на който успелите ще разиграват конете си.
    Костов успя да постави началото на новата държава, започна реформи във всички сфери, утвърди новата данъчна и пенсионна система.Втори негов мандат можеше да бъде изключително полезен за България.Ако имаше нещо по-добро, защо някой от управляващите през последните повече от десет години не направи промени?
    Разбира се, той допусна и много грешки в политиката, които след престоящите избори, ще го принудят да се оттегли от голямата сцена.Вероятно ще продължи кариерата си като университетски преподавател.

  11. “Тодор Пеев писа:
    … в момента управлението на Костов се признава за най-успешното.”

    На въпроса : „Кой, признава управлението на Командира за най-успешното ?“, правото на отговор на този въпрос има само и единственно суверена, защото само той избира , кой да го управлява и никой друг.

    През 2001 г. суверена даде своята оценка за управлението на Командира, като го изхвърли от управлението на държавата и до днес тази оценка за управлението на командира не е променена от суверена.

    Обиден от оценката на суверена, командира си „прехапа езика“ /две години спря да говори от трибуната на парламента / и се стигна до 2003 г. когато Командира проговори публично и заявяви, че няма да променя позициите си спрямо моментните настроения на избирателите и нареча българите „народ в кавички“.

    Уважаеми г-н Пеев, това се случи на XIII национална конференция на СДС и е факт!

    Ако, Вие г-н Пеев удобно сте забравили този факт и тук ми представяте управлението на Командира като най-успешно, сигурно сте забравили с кой говорите – аз не съм нито на 20 нито на 30 или 40 години, а съм на много повече и като свидетел от първо лице единствено число на всичките тези събития имам правото да дам личната си оценка за управлението на Командира, с която лична оценка не ангажирам никой – нито да я приема , а още по-малко да я отхвърля, защото това е моя лична оценка, а не Ваша.

    Ето защо, аз не желая да задавам въпроси на Командира по определените от него правила – „нашите три стъпки за по-добра България“ и във всичко написаното от мен до тук , аз не съм си позволил да задам нито един въпрос към Командира, а още по-малко съм го обвинявал за каквото и да е, а само съм написъл моята лична оценка за неговото управление.

    Уважаеми г-н Пеев, Вие правите ли разлика между задаване на въпрос, обвинение и оценка на управление ?

    Определено ме бъркате с Президента Стоянов, който зададе въпроса :“Ваньо, кажи си?“

    Уважаеми г-н Пеев, тъй като до тук аз не съм написъл нито един мой въпрос към командира, но Вие/не знам защо/ сте приели моите оценки за управлението на командира, като въпроси към него,които аз не съм задавал , то е справедливо да се каже, че това са Ваши въпроси към Командира, а не мои.

    От всичко казано до тук и благодарение на Вашите коментари/г-н Пеев/, аз желая да задам един въпрос на Командира.

    Повтарям : САМО ЕДИН ВЪПРОС и Ви моля г-н Пеев, да не ми преписвате Ваши въпроси, който аз не съм задавал , а още по-малко да ми се отговаря ,който и да е,пак на въпроси, които аз дори и не съм си помислил да задавам.

    Какво точно не направи г-н Костов, за четирите години, когато той управляваше България ?

    Уважаеми г-н Пеев, това в въпроса на който аз желая да получа отговор от Командира и ако получа отговор до 18 часа на 20.04.2013 г. на личния ми e-mail /Вие го знаете/, уверявам Ви, че аз ще дебатирам с Командира неговия отговор на въпроса ми, но да участвам в дебати по отговор даден в залата и то непосредствено преди дебата, е меко казано несериозно.

    Оставам в очакване на отговора на въпроса ми и разбира се ще присъствам в неделя, за да мога след това от първо лице единственно число да коментирам тук отговора на командира.

    Още по-хубав ден Ви желая, г-н Пеев!

  12. Отново ти благодаря, г-н Заверджиев. Бившият президент Стоянов не се слави с особени умствени възможности. Начинът, по който загуби изборите за втори мандат, го доказа. Думи на човек, останал на нивото си отпреди голямата политика – бракоразводен адвокат под чехъл. Но иначе страхотно го е казал – няма хора от СДС, които да са забогатяли от приватизацията. Значи разпространяваните информации вече второ десетилетие легенди за ограбването на България от Костов и правителството му са лъжа. Интересно ми е, ако правителството тогава наистина бе раздавало предприятия на кило на своите активисти (това е основният упрек към Костов от седесето сега, не им е подарил по някое предприятие по време на приватизацията, затова го мразят и май само на това се крепи партията им, на омразата към него) какво ли щяха да пишат за Командира и неговото управление.
    Отново ще повторя: пенсия 1 /един/ долар, заплати на лекарите 3-4 долара /всички помним цифрите, които носехме на гърдите по протестите/, инфлация 300% и тотално съсипана икономика, разграбена и на практика несъществуваща пенсионна система, фалирало здравеопазване и да оставиш пенсиите средно 40 долара, заплати на лекари над 100 долара, инфлация 4% процента, стартирали реформи във всички сектори показва единствено не само знания, но и прилагане на тези знания. Затова и в момента управлението на Костов се признава за най-успешното.
    Нямам възможност да комуникирам с теб през деня в този сайт, затова ме извини. Ако имаш друго да ми кажеш, знаеш къде съм или заповядай в неделя в 11 часа на срещата.
    Хубав ден!

  13. “Петър Стоянов: Костов направи приватизацията, както би я направил Луканов

    След като вчера заяви пред ТВ7, че най-големият враг на СДС е ДСБ и Иван Костов, днес пред „24 часа“ бившият президент Петър Стоянов сочи, че няма лична вражда с Костов.

    „Причината е очевидна: нямали сме “конфликт на интереси” – не съм участвал в приватизацията“.

    Стоянов обаче критикува проведената от правителството на Костов приватизация:

    „…точно заради приватизацията влязох в много сериозна полемика с него. Аз и досега смятам, че начинът, по който се направи приватизацията в България, остава най-старателно пазената тайна на прехода“.

    „Голямото мнозинство от днешните български политици, а и политолози и икономисти са възпитаници на марксистко-ленинската икономическа школа, а тя поставя в своя център собствеността. Как никой не си зададе въпроса какво се случи с тази гигантска трансформация на собственост- милиарди левове преминаха от държавни в частни ръце, къде отидоха те и как след приватизацията беше структурирана днешната българска икономика. Голямото ни противоречие с Костов бе, че аз се възпротивих на начина, по който се прави приватизацията у нас“ – казва Стоянов.

    „Аз виждах как от нея се облагодетелстват посветените представители на висшата комунистическа номенклатура и Държавна сигурност. Вместо да създадем средна класа, която е базово почтена към принципите на демокрацията и в частност към СДС, ние всъщност предадохме милиардите в ръцете на нашите политически противници. Макар че, дума да няма – в България днес има и много почтени бизнесмени чиито усилия заслужават адмирации“ – обяснява той.

    „Още нещо. В годините малко преди 1989 г. и малко след 1989 г. беше ясно, че добре подготвените представители на висшата номенклатура изтеглиха немалко пари от българските банкови сметки в чужбина. Вместо да направим всичко възможно да приберем тези пари в България и да накажем виновниците, чрез приватизацията ние ги направихме още по-богати и вече недосегаеми“ – казва бившият президент.

    „Не е ли очевидно – днес няма нито един представител на СДС, който да се нареди сред богатите българи. Това е и причината СДС да няма вестник вече 10 г. Мисля, че коренът на проблема не е в това кой какво е казал днес в елементарните злостни престрелки между различните групи. Коренът на проблема е преди 13 г. Ние направихме приватизацията така, че лишихме СДС завинаги от неговата материална база. Без средна класа СДС беше обречен на гибел. Обратно – парите отидоха у тези, които продължават да доминират българския преход така, както го правят от самото начало. Разбира се, аз също имам своята вина. Като президент нямах достатъчно сила, нито правомощия да се противопоставя ефикасно на това“ – отчита Стоянов.

    „Иван Костов направи приватизацията така, както би я направил Луканов, ако беше жив. Това прави претенцията му за лидер на автентичната десница нелепа“.

    Запитан дали това е имал предвид с фразата „Иване, кажи си…“, Стоянов отговаря:

    „Точно това имах предвид тогава. Нашият спор беше във връзка със закона за лустрацията, който аз подписах, независимо от разпространяваните и до днес лъжи, че не съм. Но когато го подписах, поисках среща с ПГ на СДС, за да им кажа, че начинът, по който правят лустрацията, е всъщност хвърляне на прах в очите на истинските антикомунисти – умела фасада, зад която се извършва 10 пъти по-важният процес на приватизация. Тези, които ние имахме намерение да лустрираме, умираха от смях и брояха вече милионите си във Виена. Чрез приватизацията можехме да отрежем тяхната сенчеста икономическа власт или поне да я направим по-малко влиятелна“.”

    http://www.spekulanti.com/novini-politika/27643-petur_stoianov_kostov_napravi_privatizaciiata_kakto_bi_ia_napravil_lukanov

    p.p. http://www.youtube.com/watch?v=cEJ8Ck0oLGg

    “Иване, кажи си” или ДСБ и ДС братя по оръжия

  14. Благодаря, г-н Заверджиев. Знаех, че няма да приемете поканата ми. След опитите на Гумнеров и особено на Дикофф пред тв камерите публичните диспути с подобни "аргументи" пред Командира са обречени. 🙂 Все пак тая частица надежда, че ще имате доблестта да защитие обвиненията пред човека, когото сам посочихте като компетентен. Да получиш управлението при пенсия 1 /един/ долар, заплати на лекарите 3-4 долара /всички помним цифрите, които носехме на гърдите по протестите/, инфлация 300% и тотално съсипана икономика, разграбена и на практика несъществуваща пенсионна система, фалирало здравеопазване и да оставиш пенсиите средно 40 долара, заплати на лекари над 100 долара, инфлация 4% процента, стартирали реформи във всички сектори показва единствено не само знания, но и прилагане на тези знания. Затова и в момента управлението на Костов се признава за най-успешното.

  15. Благодаря, г-н Заверджиев. Знаех, че няма да приемете поканата ми. След опитите на Гумнеров и особено на Дикофф пред тв камерите публичните диспути с подобни "аргументи" пред Командира са обречени. 🙂 Все пак тая частица надежда, че ще имате доблестта да защитие обвиненията пред човека, когото сам посочихте като компетентен. Да получиш управлението при пенсия 1 /един/ долар, заплати на лекарите 3-4 долара /всички помним цифрите, които носехме на гърдите по протестите/, инфлация 300% и тотално съсипана икономика, разграбена и на практика несъществуваща пенсионна система, фалирало здравеопазване и да оставиш пенсиите средно 40 долара, заплати на лекари над 100 долара, инфлация 4% процента, стартирали реформи във всички сектори показва единствено не само знания, но и прилагане на тези знания. Затова и в момента управлението на Костов се признава за най-успешното.

  16. Благодаря Ви за поканата г-н Пеев , но Вие , кое не разбрахте от моя коментар ?

    Аз не желая да задавам въпроси на командира, а само да видя най-големите ловешки “шарани’, които се вързват на сладките му приказки.

    Аз не подлагам на съмнение компетентоста на командира, но едно е да си компетентен, а съвсем друго е да прилагаш на практика тази своя компетентност.

    Защото, едно е да знаеш, друго е да можеш , а трето и четвърто е да го направиш!

    Командира е доказал, че знае и може, но прави точно обратното на това което знае и може, когато управлява държавата. Факт!

    Ето защо продължавам да твърдя, че трябва да си много голям ‘шаран’ за да продължаваш да се вързваш на сладките приказки на командира, след като той е управлявал държавата и не е приложил на практика това, което знае и може.

    И точно за това, не желая да задавам каквито и да е въпроси на командира, а още по-малко да му опонирам, защото каквото и да каже той в неделя, след това няма да го изпълни…

  17. Заповядай, Данчо. Ако си на срещата аз поемам ангажимент пред теб да прочета на Костов поста ти и да пусна тук отговорите му на твоите думи. Няма да те опровергавам тук, мисля, че ще предпочетеш сам да чуеш оригинала. Ще имаш възможност да опонираш на Костов, ако не си съгласен. Очаквам да си в залата в неделя. Любопитен съм да видя и чуя диалог на лайв.

  18. fee-faw-fum, пак се изказваш неподготвен. В България през април месец няма трюфели, защото зимните трюфели могат да се открият до края на месец февруари, а първите летни трюфели се намират най-рано в началото на месец юни.

    А колкото до бракониерството в периода на забрана на риболова има определени водоеми, където не е забранен риболова, а в почти всички водоеми, които са на концесия риболова е разрешен.

    п.п. “Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии.” – Командира, който унищожи пенсионната система в България и превърна пенсионерите в просяци с реформата си, сега видите можел да реши проблема, който той самия той създаде.. е трябва да си много ама много голям ‘шаран’ за да се вържеш на подобни сладки приказки..

    “Възстановяваме солидарността и справедливостта в българското здравеопазване” – Командира, който разсипа българското здравеопазване , сега щял да го възтановява .. .. е трябва да си много ама много голям ‘шаран’ за да се вържеш на подобни сладки приказки..

    „Законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури.“- Командира, който разви бюрокрацията в България до невиждани в света размери и така разсипа малкия и среден бизнес, сега се сетил да я намалява – е трябва да си много ама много голям ‘шаран’ за да се вържеш на подобни сладки приказки..

    fee-faw-fum, няма да ходя за риба в неделя, защото вече предпочитам да видя в неделя на сухо живи ‚шарани‘ ама от най-големите ловешки “шарани‘…

  19. Бракониер. Поне да беше написал, че си за трюфели.

  20. Е, браво! Командира е избирал много точно деня и часа за срещата. Ами в неделя съм за риба и ако не “кълве” рибата до 10 часа може се прибера в ловеч за да видя , колко “шарана” е уловил Командира на сухо в “ПРЕЗИДИУМ”.

Comments are closed.