На предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 януари 2024 г. план-сметката няма да бъде разгледана. С писмо с вх. № 532-1 от 22.01.2024 г. вносителят г-н Страцимир Петков, кмет на Община Ловеч, оттегли доклада на проекта за план-сметката за необходимите разходи за 2024 г. за осъществяване на дейностите по чл. 62 от ЗМДТ.

Припомням, че на проведеното Обществено обсъждане, предложението на администрацията за план-сметка за дейностите по чистотата в Ловеч и 34-те села не срещна никаква подкрепа. Това се случи и в постоянните комисии на Общински съвет.

Причината е необоснованото, нефункционално и несериозно отношение по изготвянето на един от двата най-важни финансови документа на Община Ловеч. На Общественото обсъждане стана ясно, че нито един служител на администрацията, независимо от неговата позиция, не може да отговори на нито един въпрос, нито да обоснове дори частично предложените разходи и смисъла от тях.

На пресконференция вчера, ресорният заместник кмет Петър Маринов потвърди, че план-сметката ще бъде преработена “брутално”.