Десет медицински специалисти получиха днес от кмета на Община Ловеч Страцимир Петков наградата „Професионалист на годината 2023“. Отличията са за професионален принос в здравеопазването в общината. „За мен е чест и привилегия да мога да ви връча тази награда. Благодаря, че с любов и всеотдайност се грижите за нашите деца, бъдещото поколение на Ловеч“, каза кметът, честитейки им в аванс и празника им 7 април – Световен ден на здравето.

Наградените са служители в детски и учебни заведения и са показали етичност и отзивчивост при работата си с деца, лична и професионална отговорност, адаптивност и работа в екип. Те са Румяна Железарова, директор на детска ясла „Шарено петле“, медицинските сестри Кремена Иванова („Шарено петле“), Ивалина Войкова и Людмила Великова от детска ясла „Мечо Пух“, Снежана Генова и Диана Симеонова (детска ясла „Патиланци“), Тотка Стамова (детска градина „Първи юни“), Димитринка Асенова (детска градина „Снежанка“), медицинските фелдшери Светла Петкова от ОУ „Проф. Димитър Димов“ и Ценка Борисова (ОУ „Панайот Пипков“).

Отличията им са присъдени по предложение на зам.-кмета д-р Алдин Начков, а номинациите са на синдикалната организация на КНСБ – отрасъл „Детско и училищно здравеопазване“, към Община Ловеч и във връзка с професионалния празник на работещите в сферата на здравеопазването.