Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше сред гостите, които поздравиха посланика на Черна гора Н. Пр. Снежана Радович по повод Деня на държавността на Черна гора – 13 юли. Това стана на прием в столицата на 1 юли 2019 г., като кметът Корнелия Маринова бе придружена от заместник-кмета Венцислав Христов.

Корнелия Маринова се познава с посланик Снежана Радович от нейното посещение в Ловеч на 11 май т. г., когато бяха предприети стъпки към побратимяване с град Колашин, Черна гора. Гост на града на люляците бе и Милосав Булатович, президент на Община Колашин. Тогава бе подписан протокол за намерения за сътрудничество между Колашин и Ловеч. (Виж снимката)

Дипломатическите отношения между Република България и Черна гора са установени през 2006 г. Между двете държави съществуват традиционно добри отношения, характеризиращи се с редовен политически диалог на високо и най-високо равнище, както и със задълбочаване на сътрудничеството в различни сфери от взаимен интерес. Двустранните отношения се развиват и на ниво побратимени градове, което създава условия за увеличаване на туристическия поток, разширява преките контакти между местните власти и активизиране на културния и образователен обмен