Траурен кът във фоайето на Драматичния театър в Ловеч бе организиран на 29 юли 2022 г. в памет на Слава Георгиева, която почина вчера. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше сред първите, които поднесоха цветя пред портрета на актрисата. „Тя беше истински гражданин с позиция, с голям талант и много красива жена. Светъл път на небесната сцена!“, каза Корнелия Маринова. Последна почит на любимата ак триса отдадоха колеги и граждани.

За погребението на Слава Георгиева, което беше днес в град Царево, отпътува представителна група от колеги от ловешкия театър.

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“, званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч – 11 май 2022 г.

Последните роли на актрисата бяха през 2020 г. На ловешка сцена тя изигра майката в “Майстори” с режисьор Бойко Илиев. Участва и във филма „Не влизай в пререкание с персонала на банята“ на Иван Черкелов, с когото, за жалост, също се простихме наскоро. Епизодът се развива на Покрития мост, Слава Георгиева е вдясно, заедно с актрисата Катя Йочева.