Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова получи юбилеен плакет по повод отбелязването на 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал. Това стана по време на тържественото събитие в Габрово на 12 октомври, като отличието бе връчено от Росица Бакърджиева- Коева, президент на Българската федерация по хандбал.

Плакетът има надпис : „Искрено уважение и благодарност за доверието и подкрепата Ви към българския хандбал“.

От своя страна кметът на Ловеч благодари за оказаното внимание и подчерта, че приема отличието с чувство за отговорност и го посвещава на младостта на Ловеч – настоящи и бъдещи спортисти. Корнелия Маринова изрази надеждата, че следващата година ще бъде реализиран ремонтът на Спорната зала в Ловеч, което е предпоставка за много повече спортни събития.

Припомняме, че Ловеч има съществен принос в развитието този спорт, чийто връх беше през 90-те години на м. в. Днес продължаваме да сме на терен с нашите два отбора – ХК “Осъм” и ХК „Ловеч 98“, като последният през 2017 г. завоюва вицешампионската титла на Републиканското първенство за момичета до11години.

Имаме и нашите национални съдии, действащи делегати, както и двама бивши международни съдии – Петко Стойков и Илийчо Райков, които сега навършват 70 години.