Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на 5 септември с тържество. Гост на тържеството беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която лично поздрави присъстващите с хубавия празник. Тя връчи поздравителен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на с. Скобелево, в който се казва:

„Пожелавам на жителите на Скобелево да продължават да бъдат неуморни и в празник, и в делник, за да можем да сбъдваме мечтите си. Все така да бъдете активни, за да преуспяваме във всяко начинание. Имате пълната подкрепа на Община Ловеч и поздравявам обществения съвет и Вас кат кметския наместник за енергичната работа. Бъдете живи и здрави!“

Селото празнува винаги в навечерието на официалния празник на Съединението, чиято 136-годишнина отбелязваме на 6 септември.

По този начин се подчертава и ролята на селото в Освободителната Руско-турска война. Не случайно то е кръстено на името на генерал Скобелев, герой от освобождението на Ловеч през 1877 г.

Кметът Корнелия Маринова поднесе цветя на мемориала с имената на загиналите местни жители във войните. Празникът продължи с художествена програма и завърши с кръшни народни хора.