Актьорът Ицхак Финци беше приет на 10 юли следобед от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и двамата проведоха разговор за бъдещи изяви на госта през есента. Това съобщават от пресцентъра на администрацията. Като знак за големите заслуги на актьора към българската култура кметът му връчи плакет „С най-добри пожелания“. С него удостояваме личности, които движат културния процес и носят на зрителите радост и надежда, каза Корнелия Маринова. През есента ловешката публика ще има възможност да види авторския спектакъл на Ицхак Финци „Лични истории, на пианото – авторът“.

Тези дни известният актьор е гост на Ловеч заради провеждащия кинофестивал „Филмирай 2“ (9 -11 юли).

Вчера пред избрана публика актьорът изрече една от най-известните си филмови реплики от „Преброяване на дивите зайци“:

– Хубав край, хубави хора!

Последваха бурни ръкопляскания. Това стана в Регионалната библиотека „Проф. Беньо Цонев“, където гостът прочете откъси от книгата Budapest Noir на Вилмош Кондор. Там той бе посрещнат от заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев.

По-късно бе показан и едноименният филм по книгата, прожекцията бе на площада пред Ловчанско читалище.

Поради дъждовната прогноза тази вечер, сряда, прожекцията на филма „Да обичаш Винсент“ (Великобритания, Полша, анимация за възрастни), ще е в салона на читалището от 21.00 часа.

На 11 юли, четвъртък, е последният филм „Решение за ликвидиране“ (Русия, военен екшън), прожекцията е на открито от 21.00 часа.