hkosam806151Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще внесе в общинския съвет предложение за осигуряване от бюджета на общината 2500 лв за хандбален клуб „Осъм“. Това обяви самият той по време на церемонията по награждаване на клуба с почетната грамота на Ловеч. Предложение за отпускане на средства за хандбалния клуб до кмета е отправила председателят на групата общински съветници от БСП Валентина Янкова, съобщи Казанджиев.

Парите са за подпомагане на дейността на хандбалистите през следващия състезателен сезон, за да бъдат запазени добрите им резултати. Само преди седмица отборът мъже 14 години – младежка възраст спечели държавното първенство и след 25-годишна пауза в тази възрастова група донесе в Ловеч купата и златото от шампионата. Точно за тази победа хандбалният клуб получи днес отличието на Ловеч.

     Кметът поздрави момчетата, треньора им Виктор Симеонов и водача на отбора Юлиян Симеонов за успеха, за амбицията и усърдната работа. Благодаря, че славите града ни, че запазвате традицията Ловеч да е град на хандбала, каза Казанджиев. Той получи от Виктор Симеонов златния медал от спечеления шампионат във Варна и декларира, че това още повече го задължава като кмет да подпомага хандбала. Благодаря за това, което правите за клуба и за момчетата, които имат бъдеще, заяви от своя страна Виктор Симеонов.

4 коментара

  1. Не е като 300 000 за влакчето! Питам се аз, това влакче колко ли кметски поддръжници би качилило, и да излети, че нали не може да се движи по улиците 🙂

Comments are closed.