kiosk411131Киоск-терминал е монтиран във фоайето на община Ловеч. На него гражданите ще може да получат бърз достъп до интернет и информация за общинската администрация. Той има тъч скрийн дисплей и отделно клавиатура.

На този етап чрез него всеки може да провери данъците си, да получи информация за административните услуги, които общината предлага, и въобще всичко, което е свързано с работата на администрацията, посещавайки сайта на общината. Планира се впоследствие да бъде създаден специализиран софтуер, чрез който гражданите да се ориентират в коя стая в сградата е конкретен служител, за какво отговаря той, да проследят движението на преписките си, да се запознаят с нормативни промени. От него ще може да се научава и за предстоящи събития, организирани от общината.

Киоск-терминалът подпомага комуникацията с гражданите и осигурява тяхното оптимално обслужване. Използвайки възможността за непосредствен достъп до необходимата им информация, гражданите ще облекчат и работата на служителите в институцията. С киоска се предлага и начин за хората, които нямат достъп до интернет, да изискват информация по бърз и лесен начин.

По същество информационните терминали представляват специализирани компютърни системи с промишлен дизайн, предназначени да осигуряват информационни услуги, достъп до интернет и друга специализирана информация на обществени места с висока посещаемост и места с пребиваване на повече хора за определено време. Основната разлика от конвенционалните системи е възможността много  хора да  ги ползват.

Терминалът, монтиран в Ловеч, е предоставен на общината от Националното сдружение на общините в Република България по проект „Е-ПОДЕМ – Европейски Проекти, Общински Дейности и Електронен мениджмънт“, реализиран с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

1 коментар

  1. “Киоск-терминал е монтиран във фоайето на община Ловеч. На него гражданите ще може да получат бърз достъп до интернет и информация за общинската администрация. ”

    А дано ама надали !!!

    Гражданите “ЩЕ МОЖЕ” ама друг път, не и днес, защото днес /понеделник/ кмета спря интернета на супер модерния и нов киоск-терминал и той НЕ работеше….изглежда, че след като киоск-терминала работи в петък кмета е решил, че един ден е достатъчен за тази година… и го спря

Comments are closed.