Кандидатите за народни представители в 11 МИР Ловеч са 145, най-младият от тях е 21-годишният Аксай Нешев от ДПС, а най-възрастният – Петър Петров на 78 години от „Атака“. 99 са мъжете, кандидати за депутати, а жените – 46. 27 са кандидатските листи на партии и коалиции, с най-малката листа (само един кандидат) са политическите партии „Пряка демокрация“ и „Правото“. С пълни листи са пет партии и коалиции – ГЕРБ-СДС, „БСП за България“, ДПС, ВМРО-БНД, „Възраждане“.

Избирателните секции в областта са 273, в 176 от тях ще се гласува машинно – с по две машини са 20 секции, с хартиени бюлетини – в 97. Девет са подвижните СИК – пет за хора с увреждания в Ловеч, Луковит, Тетевен, Троян и Угърчин, и четири – за поставени под карантина или задължителна изолация – в Ловеч, Луковит, Троян. Разкрити са четири СИК в ковид отделенията в Ловеч, Луковит и Троян и осем в лечебните заведения в Ловеч, Троян, Луковит и Тетевен. 2181 са назначените членове на СИК. Най-малката избирателна секция е в с. Славщица (19 човека), а най-голямата – в с. Кирчево (970).

400 полицаи ще се грижат за охраната на изборния ден, помощ ще окажат 95 служители на РДПБЗН и 15 на Жандармерията.

Създадена е организация за обезпечаване на изборния процес, гарантиране на сигурността и опазване на обществения ред и противодействие на престъпността против политическите права на гражданите.