Кампания за безплатно събиране и извозване на отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете, стартира в Ловеч от 15 април. Стационарни контейнери за строителни отпадъци ще бъдат разположени в ж.к. „Младост“ – 2 бр. – на обръщалото на автобусите от градския транспорт до бл. 324 и бл. 315; ж.к. „Червен бряг“ – 2 бр. –  до бл. 115 и 116 и до бл. 119 и 120; ж.к. „Здравец“ – 2 бр. – срещу бл. 201 и срещу бл. 208; кв. „Гозница“ – 1 бр. – на центъра; кв. „Продимчец“ – 1 бр. – на кръстовището до трафопоста.

Призовават се гражданите да използват съдовете по предназначение, като не изхвърлят в тях битови отпадъци, мебели, дограма, плоско стъкло (прозорци), опаковки, дрехи, растителни отпадъци, клони, автомобилни гуми.

Възможни са промени в разположението на съдовете по целесъобразност или според постъпили заявки от граждани, каквато опция има при по-голямо количество генерирани строителни отпадъци от дома. Заявление за предоставяне на контейнер за строителни (или едрогабаритни) отпадъци за домакинствата еднократно за период от седем дни в рамките на една календарна година се подава в Центъра за административно обслужване на Общината. Услугата е безплатна, но контейнерите са ограничен брой (5 бр.) и ще се предоставят по график съобразно заявен от гражданите период на ремонтни дейности.

Кампанията ще продължи до края на октомври.