На 21 февруари около 17.35ч на път II-35 в района на с. Славяни, л.а “Пежо 206” управляван от 64-годишен мъж от Плевен внезапно навлиза в лентата за насрещно движение и се удря във «Фолксваген» движещ се към гр.Ловеч и управляван от 41-годишен мъж. В резултат на сблъсъка водачът на «Фолксваген»-а е с фрактура на лъчева кост на ръката. По случая е  образувано досъдебно производство.
27-годишен мъж от Луковит е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 21 февруари при управление на лек автомобил е бил спрян за полицейска проверка и е представил фалшива шофьорска книжка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 февруари в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 35-годишен, криминално проявен жител на града, който е установен да управлява лек автомобил без регистрационен номер. Работата по случая продължава.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 24-годишен мъж, който на 23 февруари е установен да управлява лек автомобил в гр. Априлци след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,17 промила. На водачът е съставен акт по ЗМВР, издаден му е талон за медицинско изследване, но е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 22-годишен мъж, след като по обяд в неделя е установен да управлява лек автомобил, който е без регистрация, а водачът не притежава свидетелство за управление на МПС.

В РУ Ловеч е задържан 50-годишен мъж от града, който на 23 февруари около 13.20 ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,51 промила. По случая е образувано бързо произвоздство.