Павлин Иванов

Иво Райнов, човекът създаващ общности, учителят споделящ знания, класният даващ крила, постигна един от най-високите резултати в България в конкурсите за директори. Няма как аз, а и мисля всеки свързан с нашият град и Езиковата, да не се гордее, че точно г-н Райнов спечели конкурса и поема управлението на най-силното ловешко училище – ПЕГ “Екзарх Йосиф I”!

Езиковата ще поеме по нов път, без никакво съмнение!  Ще се справи с всички трудности! Защото зад Иво, винаги е имало общност. А какво е по-важно от визията и целите, споделяни от здрава, умна и силна общност хора?

Пиша лично и с вълнение, защото с Иво сме приятели десетки години. Гордея се с него!

Възхищавам му се, че пое отговорността, вместо “да си гледа живота”. А и едва ли беше възможно друго, защото когато твоите деца, тези с които си споделял знанията си, тези, на които си помогнал да намерят себе си и да постигат своите мечти и цели .. всеки ден те срещат с уважение и усмивка, когато ти пишат вълнувайки се за своята Езикова, когато ти връщат куража, който си им давал … трябва да поемеш отговорността и да дадеш най-доброто от себе си за миналото, настоящето и бъдещето на твоето училище. На Езиковата, която е и кауза и отговорност.

Знам, че началото ще бъде трудно! Но имам абсолютна увереност, че различното бъдеще пред ловешката Езикова ще стане скоро реалност.

Знам, че когато си се подготвял толкова усърдно, с толкова голяма дисциплина и отдаденост, резултатите ще бъдат смислени.

Не случайно започнах с това, че Иво Райнов е човек създаващ общности. В хилядите ни разговори, съм чувал невероятните за мнозина истории, за случени невъзможни каузи, за преобърнати животи на млади хора, заслужаващи доверие и подкрепа, и доказали, че няма невъзможна промяна за по-добро бъдеще.

Вярвам, че от днес, Езиковата поема по нов път на градеж. Стъпвайки на историята, постигнатото до момента, създадените условия, отдадените преподаватели и любознателните ученици.

Искрено и от сърце желая успех на Иво Райнов и на ловешката Езикова гимназия!