Служители на РУ Ловеч са иззели около 500 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол. Петима са задържани. За това съобщават от ОД на МВР Ловеч.

Мъже на 40 и 28 години от Плевен и трима жители на с.Буковлък, на възраст 24,26 и 27 години, всички криминално проявени са задържани за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 02 май, в местност край града са установени заедно с 49 полиетиленови чували, съдържащи насипен тютюн без бандерол, с общо бруто тегло около 500 кг.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 30 април в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал за извършен грабеж от частен дом в с. Славяни, при който от обитателя на имота чрез използване на сила са отнети около 500 лв. и 100 евро. Работата по случая продължава.                     

43-годишен мъж от с.Стефаново е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 01 май е нарушил обществения ред и е отправял обиди и заплахи към полицейски служители, които са изпълнявали служебни задължения. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 май в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен мъж от с.Златна Панега, който е установен да управлява лек автомобил на ПП I-4, в района на „Боаза“ след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,41 промила. Проверка в масивите на МВР е показала, че водачът е и неправоспособен. Лицето е отказало да даде кръвна проба. 

Служители на РУ Луковит след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили две криминално проявени лица от с.Дерманци, на възраст 29 и 30 години, които на 14 април са проникнали в частен дом в селото и са отнели множество инструменти и машини.

Част от вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежният ред, а работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата  продължават служителите на РУ Луковит.

Служители на РУ Тетевен са установили 18-годишен жител на града, който на 30 април е отнел задна регистрационна табела на лек автомобил «Мерцедес», паркиран на улица в града. Младежът е задържан за срок от 24 часа и работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдено производство след като на 02 май е получен сигнал за счупени стъкла и огледала на паркиран лек автомобил на улица в с.Стефаново. Работата по случая продължава.