policebeleznici1809141От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 16.06.2015г. в гр.Троян служители на местното полицейско управление са извършили претърсване в къща на ул. «Христо Смирненски» в града, обитавана от криминално проявен 38-годишен мъж.

В приземен етаж е открита изградена система от помещения оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и напоителна система. Намерени и иззети са 29 броя саксии засети с канабис и с общо тегло на зелената листна маса 750гр. , 2 чувала с общо тегло 2,500 кг съдържащи суха зелена тревиста маса, която след изследване с полеви тест реагира отново на наркотичното вещество канабис и 120 броя празни пластмасови саксии с размери 20/27см.

Собственикът на имота е задържан за срок от 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

 

Вчера полицията в гр.Троян е задържала още две 17-годишни момчета, в които при извършен личен обиск са открити наркотични вещества. От едното момче е иззето полиетиленово пликче съдържащо 1гр. канабис, а от другото момче е иззет 2 гр. канабис и при последващи процесуално следствени действия в дома му са намерени и иззети още 2 грама суха зелена тревиста маса.

В РУ-Троян са образувани две досъдебни производства.