zablqto109137Албена Йончева

Поредният четвъртък от „Забавно лято” накараха и живущите в ловешкият квартал „Червен бряг”  да бъдат на гребена на вълната от забавления, игри, песни и танци.Дворът на училище СОУ”Тодор Кирков” се изпълни с детски смях и усмивки. Приключенският дух на игрите оказва положително въздействие върху участниците. Проведени бяха различни спортни игри като „краче в краче”, федербал,   скачане на въже, „Рибар и рибка” и други.

 В съотствие със създадената традиция, с помощта на доброволците Петя и Анатоли малки и големи пресъздаваха своя пъстър свят със солено тесто. Впускайки се по следите на най-забавното в мокърбола се включиха и по-големите. Батковците показаха  своя спортен хъс и във волейбола. Завидни танцувални умения на акробатичен рокендрол показаха Николай и Криси.  Пред събралатасе публика те представиха наученото в този така интересен за гледане и и за изпълнение стил. Малките танцьори успяха да прехвърлят магията на рокендрола във всеки от присъстващите. Съвсем заслужено получиха и бурни овации.

Следващия четвъртък, 5 септември „Забавно лято 4” ще гостува на село Слатина. На площада пред читалището  всички  желаещи ще имат възможност да рисуват и да се забавляват.

На 12септември в градинката над кафе “Дикисан от 18.00 часа ще се проведе последната  инициатива от кампанията „Забавно лято 5”.   Отново ще има забавления, рисуване на „муцунки” и модерни татуси от доброволците на библиотеката. Ще има танци, песни и много забавления.