По традиция жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха своя празник в навечерието на официалния празник на България – Съединението. На 5 септември 2018 г. вечерта на площада на селото се състоя тържество и концерт. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и членове на кметския съвет.
Кметът на селото Милянка Петкова подчерта в словото си значението на селото по време на Освободителната Руско-турска война през 1877 г., както и историческия смисъл на Съединението, чиято 133-годишнина отбелязваме на 6 септември. „Честит празник на всички, бъдете живи и здрави!, поздрави Милянка Петрова.
Кметът Корнелия Маринова изтъкна в словото си, че пет са селата в България, които носят името на генерал Скобелев, но нашето Скобелево е най-хубаво.
„На празника на Съединението ще си кажем още, че когато сме обединени, когато имаме обща цел, можем да постигнем големи резултати. Така ще бъде с вашето село, така ще бъде с Община Ловеч, която толкова много обичаме и на която посвещаваме нашите делници. Честит празник, нека пребъде Скобелево!“, каза кметът Корнелия Маринова.
Художествената програма на местната вокална група започна с песен, посветена на родното село. Последваха весели народни песни, изяви се и малката певица Мария Мирославова.
Официалните лица и граждани поднесоха цветя и венци на мемориала с имената на загиналите жители на Скобелево във войните.
Празникът завърши с народни хора на площада.