denkoqguar708141Павлин Иванов

Не се стърпя, нали? Със сълзи на очи?

Два цитата от медиите:

Ловецът Денко Николов, който гръмна  ягуара в главата: Затварям телефона, като чуя: “Честит трофей”

“Два дни не съм спал, със сълзи на очи ви казвам – съжалявам. Толкова ми е мъчно, но какво можеше да направя. Съжалявам безкрайно.”

52 коментара

  1. Абе хора, осъзнайте се!!!
    Хванахте се за един Денко и отказвате да видите същината на проблема и на истинските виновници! Наистина ли не разбирате, че дали ще е Денко, Генко, Иван или Драган….това е просто един финал на сцена, по която е работено години на ред за да се стигне до случилото се. Намерил се един ловец със самочувствие и възможност да се издигне в собствените си очи и…стрелял…Но други са тези, позволили тази стрелба и по-важното – позволили да се стигне до този инцидент…Благодарете се, че не се случи нещо доста по-лошо – евентуално нападение над човек и евентуален летален изход…Уплашеното и с липса на инстинкти за самосъхранение животно можеше да нападне човек! Не бих искала да си представям дори какви биха били коментарите ви тогава!
    Безхаберието на няколко човека, облечени във власт , корупцията на системата и назначаването на хора на принципа ” мой човек “, нашето малодушие и мърморенето ни само когато сме сигурни, че ни чуват са истинската причина да се случи това.
    И като всичко след три дни и това ще отшуми…Ще се появи поредния нелеп инцидент, отново ще пишем, критикуваме, нападаме и…така до края на жалкия ни живот…И никой не ни е виновен!!! Заслужаваме си управниците, съдбата, проблемите и трудното съществуване, щом само пишем, а не предприемаме нищо , което да ни създаде самочувствието на граждани на тази уж правова и демократична държава!

  2. Минава време и аз не мога да изтрия от съзнанието си този кадър… Изплува отново и отново…Такава жал… сякаш мога да усетя страха и болката му. Да знам, че това е само едно животно, но все пак добротата и др. човешки добродетели, или съществуват, или не, не се появяват избирателно, ако “има смисъл” и “е значимо” . Това е извращение, гавра с тленните останки на едно същество, което с нищо не е заслужило участта си! Не стига фактът, че се е стигнало до този фатален изход от създалата се ситуация, при условие, че приемем, че е бил наложителен, което е повече от абсурдно, но няма и следа от съпричастност и състрадание. Защо все повече тези емоции и чувства отсъстват от човешкото битие?… Това част от еволюцията ли е?… Начин за оцеляване?… По-скоро си мисля, че това е началото на края. Средство за самоунижение.

  3. Другия път като избяга лъвицата пожелавам на всички природозащитници приятни срещи!!!що не отидихте до Мизия дс спасявате кучета и прасета???не е куул,а!!?!

  4. A zashto ne hulute tozi bezotgovornik ili maloumnik koito e dopusnal da se stigne do bqgstvoto na jivotnoto

  5. ako jivotnoto beshe ibilo nqkoe dete shtqhte da vikate togava,zashto ne se nameri nqkoi da go ubie

  6. Май си е правил сметка да го препарира и да го сложи в магазина си

    1. Като нищо и месото му са изяли тези изверги…

  7. Някой ми се струва че нарочно е пуснал ягуара за да може Денко великият ловец да го гръмне. Защо не питат служителя кой му плати да забрави клетката отворена

  8. и да споменем,че застрелването на животни от зоопарка в Ловеч си е традиция.Има хора,които помнят и случая с “упояването” на лъва преди години.Денко да си го прави кой каквото иска.Тук ние (хората) сме без права и живеем като във някаква пародия,а търсим правата на животните…

  9. Моля, психодиспансера да организира преглеждане на всички граждани на Ловеч и околията. За които се установи, че са “потенциално опасни” – да бъдат отстреляни на място от Денко с предварително разрешение на кмета и шефа на милицията. По този начин ще се гарантира, че в следващите години престъпността в общината ще намалее драстично.

    Ако горните редове ви се сторят идиотски и малоумни – пак прочетете за развоя на събитията по “обезвреждането” на Алонсо. Може да си зададете и неудобните въпроси – Защо, след като за полицая, който застреля момичето преди време, имаше данни, че не му е наред процесорът никой нищо не предприе овреме? Да имаше оставки? Някой да пое отговорност, че това момче е назначено, прикривано и работило в силово министерство и е носило оръжие съвсем законно? Сега някой да не би да очаква кмета, шефа на полицията или директора на зоопарка да подаде оставка? Дали е нормално в една държава критичните ситуации да се оправят от някой “Денко”?

    1. Денко-Кмет! Незабавна оставка на кмета Казанджиев и да се назначи Денко за кмет!!! Денко, реши проблема в зоопарка – няма ягуар, няма проблем! Денко ще реши проблемите на Ловеч!!! Денко-Кмет!

  10. Интересна снимка. Без сълзи. Още по-интересно е защо зад гърба на Денко се виждат само разпасани башибозуци, а не униформени. Срамът от цялата ситуация е за всички ни:
    1. за Денко – че се е поддал на страстта си и се е снимал като герой.
    2. за “ръководните” кадри – че са допуснали като по турско време орда от башибозуци да оправя нещата.
    3. за управата и служителите в зоопарка – че не са си гледали работата, за която им плащаме ние.
    4. за нас – че ще оставим нещата да си продължат по същия идиотски начин.

  11. Идиотията продължава…

  12. Този Денко по мои спомени е майстор в това, да убива

  13. Защо???
    Защо до този момент никой не се постара да огласи името и да покаже човека, който всъщност е основният виновник ягуарът да излезе от клетката? Може и да има някаква причина този човек да бъде укриван толкова, но никой не я обяснява, пък и май никой от журналистите не настоява да има яснота по въпроса. Обяснението “хората ми са разстроени”, което даде шефа на зоопарка е малко неприемливо – много хора са разстроени в случая. Стават грешки, друг ги оправя някак – правилно или не, но не е само той виновен, поне според моето скромно мнение.
    Защо никой не обясни по каква причина зоопаркът е като разграден селски двор, защото и това се оказа фактор, даващ възможност на животното да напусне територията и да бъде евентуална заплаха? Нали има хора, които получават заплата, за да стопанисват този общински имот?

    1. Публична тайна е защо зоопаркът е като разграден селски двор – обикновено когато “котаракът спи – мишките танцуват”.. Интерпретирано в местен вариант това звучи долу-горе така : Когато за Вацов частната практика е приоритет / сиреч кога пък да му остане време и с директорство да се занимава, малко ли е, че се подписва на ведомост за заплата я ! /, то и подчинените му я карат през просото естествено!
      Какво ще промени в случая ако изпишат името на този нещастен човечец, чиято грешка с отворената врата е началото на този скандален инцидент? И ако не беше широката гласност на произтеклото и невъзможността / да се надяваме де! / да се потули този гаф, най вероятно името на този служител щеше да е анатемосано , както и той …

    2. Ama na Denko go anatemosaha,nali?

  14. Shmatarok zamalchi si izlagadh se ako ako fakt e che e izbqgal i ti da si i ti shte izbqgash malumen li si

    1. Като ти чета писанията и посоката на мисълта, май малоумния си ти.

  15. Da kofti e za jivotnoto krasivo e no v kraina smetka taka mu e bilo naredeno na choweka da ne zabravqme che vseki e pionka v lovech .. . Ne e ubil chowek vse pak. Stiga s loshite dumi

  16. Преливащи от злоба коментари, неграмотно написани, направени без капка разсъждение… Изпростя тоя народ. Някъде прочетох, че убийството на ягуара било и престъпление срещу човечеството, срещу природата… (WTF), пускат се безумни петиции, като например погребение в присъствието на природозащитници, ами остава да извикат и поп да го опее. (?!?)

    Е, и какво като се е снимал човека, ако ягуара беше разпорил някой, какво щеше да стане тогава? Ако беше излязъл на свобода извън оградите на зоопарка, я го хванат – я не, ами тогава? Чета по-горе някакъв тип как кълне човека “…да му умрат децата…” Боже, Боже, Божееее… опази от такива дебили!

    Каква изобщо е идеята да се публикува тази снимка, да го пребият някъде човека, че си е свършил работата ли?

    1. Shmatarok, каква изобщо е идеята твоят герой показно да се снима със свършената си работа? Може би ще постави по една снимка пред всяка клетка в зоопарка за да знаят зверовете какво ги очаква навън?

    2. Съгласен съм, че е било неуместно и тъпо да си прави снимка, но такава злоба да се излива върху човека не е правилно.

    3. Според мен реакциите на хората са продиктувани от нещо друго – не това, че е взел решение да стреля /правилно или не….и честно казано не знам който и да беше на негово място дали би имал време да изпада в морални дилеми и да съпоставя всички за и против да стреля ли, да чака ли…/, а от двете неща, които видяхме в медийното пространство – първо сълзите на разкаяние, а сега тази трофейна снимка на лице, което не личи да оплаква когото и да е….
      Тази проява на цинизъм подразни хората и провокира всички написани цензурни и нецензурни изказвания…И естествено всичко става лавинообразно….
      А публикацията на снимката едва ли ще предизвика “пребиване заради свършване на работа” – в такъв случай до сега да имаше един куп пребити служители от всички познати нам местни институции.

    4. Обикновено има два начина да се свърши нещо – правилен и неправилен. Хората реагират, когато субективно им се струва, че е избран неправилният начин. Дали обективно е така е съвсем друг въпрос. Дали истината ще излезе наяве – лично аз се съмнявам. Това дразни хората – че истината се потулва. Най-много да разпнат като най-виновен онзи нещастен забраван, който е забравил вратата на клетката отворена. Всеки има доза справедливост в себе си и когато се случи това чувство да бъде стъпкано се получава точно така, както се получава в момента с ягуара. Хората не искат нищо повече от това да им се докаже, че действително разстрелът на Алонсо е бил единственият възможен изход от случката. Да им се докаже убедително, а не с мрънкане, с виновни погледи, със сълзи, с оправдания. Виновни има, а дали те ще бъдат наказани е риторичен въпрос. Направете си справка колко от замесените в историята са ловци и колко от работещите в съда и прокуратурата са ловци и си спомнете мъдрата българска пословица – “Гарван гарвану око не вади!”

  17. Аз ще ви покажа красивото животно снимано от мен,но живо! Дано тези,които защитават мръсника да видят снимката! Вместо да задават въпроса”Ако?,,- нека си зададат въпроса :Ако всеки си вършеше работата,щеше ли да се стигне до тук? Първо самия ни зоопарк е потенциална опасност!Като се разхождате с децата си забележете състоянието му….

Comments are closed.