bsp1104141Павлин Иванов

За нас изборите не са един месец кампания, през който ще спечелим доверието на българският народ. За нас политиката е най-важната ни предизборна кампания, това каза народният представител от Коалиция за България Таско Ерменков на съвместна пресконференция с Димитър Горов, д-р Емил Райнов и областния лидер на социалистите Евгени Узунов.

За нас е важно мнението на хората, за да можем да правим политиките си или да правим корекции, които да са в интерес на гражданите, допълни депутата.

Д-р Райнов сподели, че всъщност други са влезли в предизборна агитация, по-скоро тези, които в последните дни на миналата седмица са се опитали да бламират работата на Народното събрание и това са представителите на ГЕРБ. Според ловешкият депутат, те са си позволили в началото на 42-ия Парламент да не ходят на работа. Целта е да се провокира, да се бламира, всячески да пречат, виждайки успехите на правителството.

След като не от ГЕРБ не са успели с протестите през миналата година, сега се опитвали да пречат от вътре на работата, каза д-р Райнов.

Социалистите отговориха и на въпроса, дали е редно в последният момент да се променя вида на бюлетините. Народните представители заявиха, че са гласували Изборният кодекс такъв, какъвто е приет в НС. Според тях, Кодекса отговаря на изискванията и интересите на българският избирател. Последвалите събития доказали, че Президентът е предпочел да се заиграе с един отбор, вместо да бъде арбитър на мача между политическите сили, каквато му е ролята. Той е решил да бъде „12-ти играч“ в един от отборите или по-скоро да бъде Президент на ГЕРБ. В резултат е нарушил правомощията, с който е бил натоварен, нарушил е Избирателния кодекс и становището на Коалиция за България е дадено в Конституционият съд. Ще се види дали е надвишил правомощията си.

Евгени Узунунов цитира вестникарски заглавия, в които пишело: „ГЕРБ и ДПС се договориха, под мълчаливият поглед на БСП“. Това не е така, процедурата все е още не е приключила, смята областният лидер на червените.

Според Димитър Горов, поведението на ГЕРБ в Парламента през последните дни е било много интересно. Те не са влезли в зала за да се гласуват техните предложения. Това е било „уникално цинично и лицемерно“ поведение, смята ловешкия депутат.

Говори се, че поради спецификата на вътрешно-политическата ситуация, в тези избори няма да стане дума за Европа. Ние твърдим, че е много важно да се инициира дебата за Европа, каза Евгени Узунов. От участието на българските избиратели и от резултатите на тези избори, България макар и малка страна, ние имаме сериозен принос каква Европа ще постигнем.

От сега искат да омаловажат изборите, като казват, включително и експерти, че тези избори са важни за да се решат вътрешнополитическите проблеми. Ако така мислим, ние ще сгрешим като нация и като общество, смята Узунов. Няма да бягаме от вътрешните проблеми, но трябва да можем да предизвикаме дискусия каква Европа искаме, какъв ЕС искаме. Нашето лого е „Справедлива България в социална Европа“, сподели депутата.

 

Няма как да решим вътрешните си проблеми, ако не решим общоевропейските, смята Таско Ерменков, защото всички сме едно семейство. Няма как да има дясна комисия (ЕК) и да се провежда лява политика в страната. Борбата за лява Европа е борба за социална България. Тези избори са важни, изключително важни, за всеки един българин, който иска да живее по-добре.

 

„Ловеч днес“ попита депутатите от Коалиция за България, в контекста на темата за Европа, не смятат ли, че политиците чрез посланията си изразяват проевропейски позиции, а самите членове и симпатизанти на левицата са изповядват позицията, че Европа е грешка и ощетява България.

Димитър Горов заяви, че няма такова усещане. Според него и наблюденията му при посещенията в страната, не е останал с впечатлението, че хората, които подкрепят БСП са антиевропейски настроени. Напротив, уверен е  депутата. Ако подтекста на въпроса е Европа или Русия, този въпрос не стои като такъв. Ние сме наясно, че трябва да спазваме политиката на ЕС, но същевременно е глупаво да тръгнем едва ли не „на война“ с Русия, заяви Горов. Например в Бургаско, хората много ясно си дават сметка, че рестрикции спрямо Русия, ще окажат изключително тежко влияние върху туризма и икономиката.

Опитният политик и лидер на ловешките социалисти Евгени Узунов обаче призна за съществуването на евроскептицизъм. И преди Крим, и преди Украйна, има дистанция между говоренето на политиците и мисленето не само на българите, но и на французите, англичаните и на датчаните, и това е проблем, категоричен беше Узунов. Политиците трябва да работят за осъществяване на проекта, за да доведе той до позитивите, които очакваме всички и заради които той е създаден.

Понеже трудно върви пътят за изграждане на ЕС, особено в новите страни членки, виждате какви резултати имат националистите в европейските държави, каза Евгени Узунов. Това е проблем и то сериозен проблем. Най-лесно е, ако политиците искат да станат в съзвучие с народа, да станат и те евроскептици.

Затова, понякога сме длъжни, виждайки със собствените си очи недъзите на ЕС, да подкрепяме обединяването на Европа и да се различаваме дори от позицията на нашите избиратели, за да може този процес да се стимулира.

Обратното, това е хранителната среда за националистите – Франция, Австрия, Англия. Ако я няма тази среда, националистите няма как да защитят функционирането си, смята Узунов. Тук няма ляво и дясно, всички трябва да бъдат много умни политици, за да може от една страна да не се стопира процеса на обединението на Европа, а от друга, да се върви в посока, която хората желаят, очакват и се нуждаят.

Таско Ерменков заяви, че има разлика между лява и дясна политика. Той даде за пример банковата криза, предизвикана от банките, които в последствие са спасени от данъкоплатците. Това е връзката между изборите, които правим сега и държавата ни. Как и с цената на какво и подпомагайки кого ще излезем от кризата, попита депутата. Дали тези, които са я предизвикали или обикновеният човек, онзи, който е страдал, който е на дъното. Дясната политика облагодетелства богатите не само граждани, а и държави.

Според Димитър Горов, най-вече в източните държави, очакванията са били прекомерно високи при влизането им в Европа. Очакванията са били едва ли не, България при влизането си в ЕС да тръгне по мед и масло.

Д-р Райнов каза, че вече много отдавна, това което получаваме от Брюксел е много повече от това, което даваме. Така че, чисто прагматично, ние имаме полза от ЕС.

17 коментара

  1. Паси е прав, че не сме дорасли за референдуми. Та поне 90% от населението е безкрайно глупаво и не може да вземе правилни решения за себе си, а какво остава за решения, които касаят цялата държава? Много сме си добре в ЕС, стига обаче да си седнем на задниците и да работи, а не да си чешем езиците.

    Илиян, много те уважавам и ми е жал как от ПП Атака използват потенциала ти за про-руските им цели.

  2. Ми той си е евреин, какво друго да каже, освен това, което е казал, нали тия същите разпнаха Христа.

  3. “Що никой не ни пита какво искаме?”

    Защото паднахме под многопартийно робство.

    България освен, че подписа присъединяването си към ЕС в една люксембургска конюшня, тя е единствената държава член на ЕС, в която не бе проведен референдум за това членство. Ако си спомняте, евроатлантика Соломон Паси тогава каза, че вие/ние, българите не сте дорасли да ходите на Референдум, след което каза и ….”майната му на Православието”.

  4. Ама ние не искаме Европата. Що никой не ни пита какво искаме?

  5. Днес в голямата бяла сграда в центъра на София, понастоящем превърната в Lafka, наглеците показно празнуват конституционализма и парламентаризма. Все едно имат нещо общо с тези две понятия… Ей, нито срам притажават тези, нито морал, нито капацитет, нито визия, нито елементарна преценка за собствената си безполезност и нищожност.
    ‪#‎оставка‬, Lafka-джии ‪#‎спасетеБългарияотсебеси‬

  6. Говори само за себе си Кънчо!

    А иначе по темата >>>> колкото повече атакисти изпратим там, толкова по-добре за нас!

    Всички останали са слагачи и си трайкат , като седнат у Европейското бирхале и като си вземат 5 цифрените заплати , забравят за какво са отишли и кой и за какво ги е пратил!

    Само АТАКА >>> в атака с гей комисарите!!

    1. Луд умора няма. Ако това бяха избори за психодиспансера, то вие сте без конкуренция.

    2. kesten napisa “А иначе по темата >>>> колкото повече атакисти изпратим там, толкова по-добре за нас!”

      Извинявайте, ама вие турчин ли сте или турчеещ се член на ДПС или подкрепящите ги от Юруш?

      А имате ли други неграмотни и ниско интелигентни Продавачи на дини с отчайващите си качества за еводепутати? Или ще прибегнете към други Продавачи на пъпеши, краставици и брюкселско зеле?

    3. Илияне, в понеделник при кмета на община Ловеч се направи разпределението на членовете на СИК. Та там имаше трима култови олигофрени от сидеровите, които така и не успяха да затоплят предложената от теб и наложила се при подобни преговори пропорционална система. Та сред тази дебилна тройка един продавач на брюкселско зеле със сигурност щеше да блести с качества и интелект.

  7. Кой ви пита каква Европа искате? Кой изобщо се интересува в ЕС от вашето мнение?

    Някой спомня ли си къде България и Румъния подписаха ОФИЦИАЛНИЯ договор за членство в ЕС? Да ви припонмня – в една ЛЮКСЕМБУРГСКА КОНЮШНЯ!!!???

    Дали защото в цяла Европа не се намери една читава зала или хотелско фоайе за този “тържествен момент” или целта е била съвсем друга – да ни покажат най-демонстративно къде ни е мястото?!

    Сега всякаква овластена и политическа пасмина се надуват като пуяци и ръсят всякакви идиотщини за да си придават важности и за да създават лъжливата представа, че изобщо нещо в ЕС зависи от тях или България.

    Единствената цел е да се прелъжат възможно най-много наивници да отидат да гласуват на евроизборите. А за един такъв “избирател” медицинското освидетелстване е задължително.

    1. Конюшня, ама люксембургска. За магарета като нас, българите, и това е много.

  8. http://www.btv.bg/video/shows/btv-dokumentite/videos/btv-dokumentite-sledite-na-parite-epizod-2-1-chast.html

    http://www.btv.bg/video/shows/btv-dokumentite/videos/btv-dokumentite-sledite-na-parite-epizod-2-2-chast.html

    Ще се радвам, ако администраторът на сайта намери начин да пусне този филм тук. Той трябва да се види от всички днес и сега! Също така се обръщам към всички партии, които имат представителство в Ловеч, да се обединят и да прожектират този филм в центъра на града, а БСП да се включи с личния коментар на Нора Ананиева, Евгени Узунов и другите местни величия, активни участници в този срамен, позорен, циничен и каквото още се сетите акт на престъпната червена върхушка. Обръщам се специално към РБ и ГЕРБ – направете този филм достояние на всеки жител на България. Обяснете на пенсионерите кой им изяде пенсиите за една нощ. Обяснете на майките къде са парите на децата им – в банковата сметка на сем. Станишеви.

  9. Е как няма да са си добре, че и в тайни общества се обединили. Горов виден масон, чак на фейсбука си кичи символите, тук там и тамплиерски и идолът му е дон Корлеоне, през снимка Марлон Брандо. Твърде мутренско за нашето момче. Масони, тамплиери, мафия. На какъв ли се изживява? 🙂 Гротеска!

    1. Поздрав за холдинга от снимката!

      “Застраховайте при (гласувайте за) нас, холдингът е символ власт,
      евала на холдинга, евала бе София,оп оп оп оп
      …………………….
      Евала бе митница, евала полиция”

      https://www.youtube.com/watch?v=pwzrrcff24Y

    2. Хахахаххааа, ама точно за тях тази боза писана. Химн на Маджо и Сие 🙂 Кой беше банкер на Маджо?

  10. Добре са си другарите, опекли са си работата, напълнили са си кошниците и сега могат да траят наравно с бедния “ляв” електорат. И другарят Узунов е добре, но още по-добре беше под крилото на другаря Милко Балев, когато наистина морето му беше до колене!

  11. Ама защо Таско Ерменков говори за банките? Евгени Узунов защо не разкаже как обраха всички българи чрез банките, а той лично чрез Първа източна и международна банка? Нещо за кредитните милионери да ни разкаже? За бившия съпруг на Моника Станишева – Венцислав Йосифов? Колко семейства разплакаха? На колко пенсионери изядоха пенсиите с “вътрешната афера”? Ще ми говорят за ляво и за социално, за справедлива България и социална Европа. Това Е „уникално цинично и лицемерно“ поведение, да цитирам Горов. Безсрамници!!!

Comments are closed.